Șansă pentru studenții din IT și domeniul economic

Studenții din domeniul IT și economic pot beneficia de o șansă uriașă printr-un proiect al Synotech Global Services România.

Este posibil prin proiectul “Practică pentru tehnologia de mâine” finanțat prin POSDRU 2007-2013. Proiectul durează 12 luni. A fost demarat la începutul lunii mai 2014 și durează până în aprilie 2015, în parteneriat cu Academia de Studii Economice și Liga Studenților Electroniști.

Proiectul vine ca o necesitate în condițiile în care, potrivit unui sondaj IRES, 69% dintre români consideră că învățământul românesc nu-i pregătește pe elevi pentru viață. În plus, 71% dintre români consideră că absolvenții de facultate sunt slab pregătiți și 77% cred că diplomele nu au nicio valoare. 

Ca răspuns la această neîncredere în învățământul românescu, proiectul “Practica pentru tehnologia de mâine” vine cu informații teoretice, dar, mai ales, practică. Vor fi 100 de locuri acordate studenților. Ei vor lucra într-un mediu performant sub îndrumarea unor persoane cu experiență în tehnică și economică.

35 de locuri pentru Electronică, Telecomunicați și Tehnologia Informației și 35 de locuri pentru ASE. 30 de locuri rămân pentru orice alt student din  orice facultate din domeniul IT și economic, licență și master, care dorește să aplice ceea ce a învățat și urmează să învețe.  

Studenții vor învăța cum să configureze și să administreze SO Windows Server 2008/2012, Active Directory, Virtual Machine- Hyper V, Exchange Mail. Pe baza lor vor face un proiect, o simulare pentru un client.

La sfârșitul proiectului, studenții vor primi adeverință de participare, caiet de practică și recomandare profesională pentru companii de top din domeniu.

În afară de activitatea de practică, grupul țintă al proiectului compus din 300 de studenți vor beneficia și de activități de formare și consiliere profesională, precum și activități privind formarea și organizarea întreprinderilor simulate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel