ANRM, candele în memoria Regelui. ”Lumina călăuzitoare a Regelui nu se va stinge niciodată”

Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei (ANMR) face un apel către toți românii să aducă noi candele în primele zile ale noului an, la Palatul Regal, Palatul Elisabeta, Castelul Peleș sau la Săvârșin.

Astăzi, la Palatul Regal, de la ora 18, reprezentanții Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei împreună cu susținătorii Alianței, vor înlocui candelele topite cu altele noi, în memoria Majestății Sale defuncte, Regele Mihai I al României.

Evenimentul este intitulat ”Lumina călăuzitoare a Regelui nu se va stinge niciodată” și are loc la exact 70 de ani de la alungarea Regelui din România, când pe 3 ianuarie 1948, Regele Mihai a fost forțat înceapă un lung exil de cinci decenii.

”Miercuri, 3 ianuarie 2018, se împlinesc 70 de ani de la alungarea Majestății Sale Regele, forțat să plece și să rămână în exil timp de 50 de ani, până în martie 1997. Începând anul Centenarului Marii Uniri în mare doliu, rugăm toți românii ca în primele zile ale anului 2018 să aducă noi candele pentru a fi aprinse la Palatul Regal din București, la Palatul Elisabeta, la Castelul Regal Peleș, la Conacul Săvârșin și în toate orașele unde există locuri de reculegere pentru Regele Mihai. Sutele de candele aduse în luna decembrie 2017 s-au stins, lăsând sutele de flori fără lumină.

Invităm membrii şi simpatizanţii Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei să aduce candele din iniţiativă personală, în orice moment doresc, sau să ni se alăture în următoarele locuri:
La Bucureşti, de la ora 18, în faţa Palatului Regal.

Chemăm românii să respecte moştenirea Regelui Mihai şi legământul pe care succesoarea sa, Margareta, Custodele Coroanei, l-a rostit în Sala Tronului de la Palatul Regal în seara de 29 noiembrie 2017: "în seara aceasta, fac în fața tuturor românilor legământul că lumina călăuzitoare a Regelui, farul unei Românii drepte și îndreptățite, nu se va stinge niciodată", se precizează pe pagina de Facebook al evenimentului organizat de ANRM.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel