ANRE a aprobat modificarea licenţei CE Oltenia pentru exploatarea comercială a capacităţilor de producere a energiei electrice şi termice

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a luat în discuţie şi a aprobat solicitarea Societăţii Complexul Energetic Oltenia SA de modificare a licenţei pentru exploatarea comercială a capacităţilor de producere a energiei electrice şi termice în cogenerare pe care aceasta o deţine, conform unui comunicat al instituţiei.

'Comitetul de reglementare al ANRE, întrunit în data de 9 octombrie 2019, a luat în discuţie şi a aprobat solicitarea Societăţii Complexul Energetic Oltenia S.A. de modificare a Licenţei nr. 1085 pentru exploatarea comercială a capacităţilor de producere a energiei electrice şi termice în cogenerare pe care aceasta o deţine.

Modificarea licenţei este necesară având în vedere că blocurile G1 şi G2 din CET Brăila, care aparţine Sucursalei Electrocentralei Chişcani, şi care au o putere electrică instalată de 227 MW, respectiv de 210 MW şi o putere termică instalată de 58 MW fiecare, au fost declarate în stare de indisponibilitate de lungă durată', se spune în comunicat.

ANRE reaminteşte faptul că efectuează o analiză a capacităţilor de producere existente în vederea identificării diferenţelor dintre puterea instalată şi cea disponibilă, pentru o evaluare cât mai corectă a capacităţilor de producere a energiei electrice. De altfel, preşedintele ANRE, Dumitru Chiriţă, a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de specialitate, că instituţia a declanşat controale la producătorii de energie electrică pentru a vedea diferenţele dintre puterea instalată şi cea disponibilă.

'Informam cu altă ocazie că ANRE va declanşa, acum pot să vă spun că am declanşat controale la toţi operatorii de producere a energiei electrice pentru a lămuri pe deplin care este puterea instalată şi disponibilă în România astfel încât să încurajăm investiţiile în capacităţi de producere. Deja avem producători care s-au oferit voluntar să-şi reducă licenţele şi în curând o să avem noi producători cărora noi o să le reducem licenţele pentru că au capacităţi care nu mai sunt demult disponibile', a spus Dumitru Chiriţă, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel