Laurențiu Duță, în spital, din cauza unei furculițe din plastic! Constantinescu, ANPC: Consecințe deosebit de grave!

Laurențiu Duță
Laurențiu Duță

ANPC a sesizat Comisia Europeană după ce Laurențiu Duță a ajuns în stare gravă la spital, în urma înghițirii unei bucăți dintr-o furculiță.

ANPC a sesizat Comisia Europeană în cazul lui Laurențiu Duță. Problema este că, în prezent, nu există o reglementare privind evaluarea tacâmurilor de plastic. 

În urma unui control, s-a găsit producătorul acelor tacâmuri. Vorbim despre o firmă care livrează tacâmuri de plastic la nivel național, inclusiv către restaurante și s-a descoperit în urma acestor controale, faptul că nu există reglementări cu privire la aceste tacâmuri de plastic, nu s-a făcut o evaluare mecanică și nu există un standard cât de gros sau cât de subțire ar trebui să fie acel plastic folosit pentru tacâmuri. 

În consecință cei de la ANPC le-au scris celor de la Comisia Europeană pentru a face ordine în legislație, pentru a se emite o reglementare cu privire la acest aspect, având în vedere ce s-a întâmplat. Între timp, cei care produc aceste tacâmuri au fost nevoiți să-și suspende activitatea pentru că cei de la ANPC au descoperit și alte nereguli și i-au si amendat.

Ce spune directorul ANPC

"Noi am demarat o evaluare și îi mulțumesc pe această cale domnului Duță pentru că ne-a sesizat și ne-a informat, preîntâmpinând eventuale accidentări și ale alor consumatori. Am depistat că nu există o reglementare europeană, motiv pentru care noi nu-i putem opri. Pentru deficiențe de salubritatea a locului în care se produc, da, am luat deja măsuri și am aplicat sancțiuni, menționând că trebuie să fim foarte atenți atunci când vedem lucruri de proastă calitate, să înțelegem că nu trebuie să le folosim. Cumva ieftin a devenit noul scump și spun asta de mai mulți ani. Acolo unde tacâmurile achiziționate de cei care oferă și mâncare, sunt foarte subțiri pentru a fi foarte ieftine, iată că pot aduce consecințe deosebit de grave în viața consumatorilor. Trebuie să învățăm să ne responsabilizăm, nu numai atunci când ne calcă pragul ANPC-ul, ci și când conștientizăm că punem lucruri de proastă calitate pe piață", a declarat Horia Constantinescu, director ANPC, în direct la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel