ANPC: Amenzi în valoare de 69.000 lei pentru patru operatori economici din complexul din Moghioroş

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a sancţionat patru operatori economici care funcţionau în complexul din Moghioroş cu amenzi în cuantum de 69.000 lei, pentru prestarea de servicii ce pun în pericol viaţa consumatorilor.

"Ca urmare a cazului deosebit de grav în urma căruia 10 persoane, dintre care şase copii, au fost intoxicate cu clor, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, domnul Horia-Miron Constantinescu, a dispus un control operativ. Trei echipe de comisari din cadrul Comisariatului pentru Protecţia
Consumatorilor al Municipiului Bucureşti au verificat patru operatori economici care funcţionau în complexul din Moghioroş. Ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 69.000 lei şi sancţiuni contravenţionale complementare de oprire temporară a prestării de servicii până la remedierea abaterilor constatate la toţi cei patru operatori verificaţi. De asemenea s-a dispus interzicerea utilizării topoganului precum şi a spaţiului de joacă adiacent ştrandului", se menţionează într-un comunicat al ANPC remis, marţi, AGERPRES.

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a suspendat activitatea Ştrandului Moghioroş, după ce mai multe persoane s-au intoxicat cu clor, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, DSPMB a efectuat un control şi a prelevat probe de apă din bazine.

"În urma sesizării Poliţiei Sector 6 cu privire la intoxicaţia cu clor a mai multor persoane, printre care şi copii, inspectorii sanitari au efectuat în această după-amiază un control la unitatea de agrement şi au prelevat mai multe probe de apă din bazinele existente. Până la determinarea rezultatului final şi remedierea pompei de distribuire a clorului, inspectorii DSPMB au decis suspendarea activităţii acestei unităţi", preciza Ministerul Sănătăţii.

Zece persoane, dintre care şase copii, au avut nevoie de îngrijiri medicale şi transport la spital după ce au acuzat că în apă cantitatea de clor era crescută. Incidentul a fost sesizat prin apel la 112, au declarat oficiali ai ISUBIF.

"Am făcut măsurători cu echipamentele de pe CBRN care au indicat o depăşire a valorilor de aer din camera de clorare, în schimb, în exterior limitele erau normale", au informat oficiali ai ISUBIF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel