ANPC a găsit produse expirate și cu mucegai la patru magazine celebre 

 Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au verificat patru magazine Mega Image din Sectorul 2 și în comuna Popești Leordeni, unde au găsit carne și fructe cu urme de mucegai, vitrine murdare și ruginite, precum și alte deficiențe, amenzile totale fiind de 68.000 lei.

Comisarii ANPC au găsit, la cele patru magazine Mega Image din Sectorul 2 și comuna Popești Leordeni, produse expirate, fructe și produse din carne cu modificări de miros și urme de mucegai. De asemenea, vitrinele unde se comercializau produsele preparate în zona de gătire a magazinului în vitrine erau neigineizate. În plus, în sistemul de ventilație al vitrinelor frigorifice de expunere a produselor la vânzare era praf, rugină, iar vopseaua era exfoliată. Comisarii spun că vitrinele frigorifice aveau rafturi care prezentau un grad avansat de uzură, depreciate, pătate, cu resturi și reziduri alimentare.

„Deși controalele noastre atrag atenția asupra unor abateri, reclamațiile consumatorilor nu contenesc să sosească. De aceea verificarea respectării drepturilor lor de către operatorii economici se întâmplă întotdeauna cu celeritate și fermitate, din partea noastră”, spune Paul Anghel, director general ANPC.

Pentru neregulile constatate, echipele Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor București-Ilfov au aplicat amenzi contravenționale în valoare de 68.000 lei.

De asemenea, a fost oprită comercializarea produselor cu deficiențe și a fost oprită temporară activitatea de prestări de servicii în zona raioanelor cu abateri până la remedierea deficiențelor constatate, pentru două magazine.

Acțiuni similare au avut loc miercuri și joi

Alte șase supermarketuri din Capitală au amendate, miercuri și joi, de ANPC pentru nereguli. Inspectorii au constatat produse expirate oferite spre vânzare, dar și prezența de gândaci.

Potrivit ANPC, miercuri și joi au fost verificate 5 magazine ale Mega Image din sectoarele 1, 3 și 4 ale Capitalei, precum și un unul aparținând companiei Lidl, din sectorul 4.

Inspectorii au aplicat amenzi de 97.000 lei. De asemenea, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare și retragerea produselor cu deficiențe, oprirea temporară a prestării de servicii pentru 3 magazine Mega Image, până la remedierea deficiențelor constatate, dar și oprirea temporară a unor raioane în care s-au înregistrat abateri, în celelalte 2 magazine Mega Image.

Principalele nereguli constatate de echipele de control au fost vânzarea de produse expirate, a unor legume și fructe, dar și a unor preparate din carne cu modificări, lipsa igienizării, prezența infestației cu gândaci (vii și morți, în capcane) sau utilizarea unor vitrine frigorifice cu zone extinse de rugină, resturi alimentare, resturi de etichete, cu vopsea exfoliată și cu ventilatoarele încărcate de grăsime și praf, la raioanele legume-fructe, mezeluri, lactate, ouă, produse congelate.

„Practic găsim aceleași probleme în fiecare zi. Pare că reprezentanții magazinelor aceluiași lanț - Mega Image, de exemplu – ori nu comunică între ei, ori nu sunt interesați de pierderile pe care le au, din cauza amenzilor și măsurilor aplicate de noi, ori, pur și simplu, a început să le placă 'picătura chinezească'”, a declarat Paul Anghel, director general Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel