ANPC a descins la Târgul de Crăciun organizat de Nicuşor Dan. Ce nereguli au găsit inspectorii

foto: Bucharest Christmas Market
foto: Bucharest Christmas Market

Inspectorii ANPC au mers la Târgul de Crăciun din Capitală şi au găsit mai multe nereguli. 

Președintele ANPC Mihai Culeafă și o echipă de control a instituției au fost prezenți vineri la târgul de Crăciun din București.

„Scopul acestei vizite a avut un rol constructiv, astfel că nu am avut intenția de a amenda operatorii economici, ci de a-i ajuta prin consiliere și prevenție, astfel încât consumatorii să se bucure de achiziții sigure. Cu alte cuvinte, prezența noastră a constat într-un imbold de remediere a posibilelor probleme ale operatorilor economici prezenți la târgul din București. Deși controalele efectuate pot fi cât se poate de riguroase, obiectivul principal a fost conștientizarea neregulilor și îmbunătățitrea condițiilor de lucru, astfel încât să se evite sancțiunile sau suspendarea temporară a activității. Într-adevăr, am observat destule nereguli, însă ne-am dorit să păstrăm scopul vizitei, și anume acela de a preveni”, a declarat Mihai Culeafă, conform Mediafax.

Conform acestuia, au fost găsite firme care se abăteau de la norme: absența etichetelor, dar și a separatoarelor între produse, alimente păstrate necorespunzător, neacoperite, sau chiar lipsa unor informații, precum faptul că unele produse erau congelate.

„Am discutat deschis și i-am rugat individual să remedieze problemele cât mai repede cu putință. Avertismentele au fost exclusiv verbale, având în vedere că ne dorim să existe bună voință din partea comercianților de a-și soluționa punctual situațiile”, a mai spus șeful ANPC.

„Bradul lui Nicușor Dan”. Mircea Badea: Arată ca un PUZ. Îți pui hainele la uscat în brad să se usuce

„Vreau să vă arăt ceva, mi se pare important. În zece zile, va fi Crăciunul. După un an oribil, oamenii au nevoie în mod justificat de această sărbătoare. Mai știți un an din ultimii ani în care Bucureștiul să fi arătat mai oribil?! S-a făcut un Târg de Crăciun cu un brad care pare...”, a zis Mihai Gâdea la Antena 3, moment în care a intervenit Mircea Badea: „Este urât cu crăci, cum s-ar spune!”

„Acum nu trebuie să fie totul frumos”, a continuat Mircea Badea, spunând că „există și estetica urâtului, nu?”

Ulterior, Mihai Gâdea a arătat imagini cu „bradul lui Nicușor Dan”.

„E un fel de scheletron. Nu e rău... Arată ca un NFT”, a zis Mircea Badea.

VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel