EXCLUSIV  ANPA. Pescarii, UMILIȚI. Situație revoltătoare în România

Situație revoltătoare la ANPA - Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură.

Dacă la bălțile private biletul care ține loc de permis se ia direct de pe baltă, la cele ”sălbatice” sau administrate de diverse asociați de vânătoare și pescuit, ai nevoie de permis de la ANPA.

După decizia PSD de a elimina taxa pe care pescarii o plăteau la ANPA și, astfel, începea cursa pentru obținerea permisului, ANPA continuă să ridice bariere birocratice.

Dar pentru împătimiții de pescuit situația nu s-a remediat. Pentru a pescui legal pe Dunăre cu brațele sale și Marea Neagră, pescarii sunt nevoiți să treacă de ANPA. Un lucru deloc ușor, așa cum se vede și în imaginile de mai jos. Deși actele eliberate de către Poliția de Frontieră se obțin extrem de rapid și eficient, online, fără nicio piedică, există o mare problemă. 

ANPA, barieră birocratică

Și asta deoarece pentru eliberarea lor este nevoie de permisul eliberat de ANPA, chiar dacă nu se mai achită taxa pe care Guvernul a eliminat-o, instituția continuă să-i umilească pe pescari. Aici intervine bariera birocratică ridicată de ANPA prin prisma programului ei. Acest permis poate fi obținut din București sau din sediile teritoriale, dar, evident, poate fi ridicat doar în prima parte a zilei iar în week-end funcționarii ANPA, bineînțeles, nu se lucrează. 

Astfel, deși nu se mai achită taxa, un demers de altfel foarte bun, el a fost ștribit de ANPA care umilește pescarii, ridică bariere birocratice, nu operează online precum Poliția, nu lucrează în week-end astfel că cei care au nevoie de permis pentru a pescui legal trebuie să se încadreze într-un orar între 9-17, exact când marea parte a populației se află la serviciu, fiind nevoiți să își ia concediu, doar pentru a ridica un banal permis. Asta în condițiile în care după eliberarea permisului totul se rezolvă online, în doar câteva minute.

(w670)

(w670)

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel