Urmărește emisiunea live


ANPA, eliberare permise. Situație ireală: Fără taxă, dar eliberarea sistată

ANPA - Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură a suspendat în prezent eliberarea permiselor de pescuit.

Situația este una hilară și de neînțeles. DC NEWS a scris în primăvară despre faptul că pescarii care vor să pescuiască legal pe Dunăre, după ce obțin foarte rapid, online, acte de la Poliția de Frontieră, se lovesc de bariera briocratică de la ANPA, unde deși guvernul a eliminat taxa, permisul trebuie ridicat doar de la sediul insitituției. Aici se lucrează doar în timpul săptămânii, în prima parte a zilei, fără să existe evident posibilitatea de obținere electronică, astfel că s-au format cozi uriașe.

Dar, în prezent, ANPA a suspendat eliberarea permiselor. Cu alte cuvinte, deși ANPA nu mai percepe bani, taxa fiind eliminată, eliberarea permiselor e suspendată iar lumea nu mai poate merge la pescuit.

Justificările ANPA

ANPA își justifică decizia pe site-ul insituției, precizând într-un comunicat că:

„În anul 2018 s-au emis şi distribuit un număr de 70.000 de permise de pescuit recreativ, comparativ cu anul 2017 când s-au eliberat şi distribuit 35.000 de permise.

Deci, în anul 2018 capacitatea de captură exprimată în număr de pemise de pescuit recreativ practic s-a dublat.

Având în vedere solicitările pescarilor recreativi pentru continuarea acţiunii de eliberare a permiselor, ne vom adresa către institutele de cercetare-dezvoltare din sectorul pescăresc pentru a analiza structura şi nivelul stocurilor de peşti existente în Dunăre, în vederea obţinerii unei recomandări ştiinţifice de majorare a cotei pe anul 2018 pentru pescuitul recreativ.

În funcţie de rezultatul demersului nostru, vom putea eventual majora capacitatea de pescuit exprimată în număr de permise de pescuit recreativ.

Asupra acestui demers vă vom informa periodic, iar până la obţinerea unui rezultat activitatea de emitere şi distribuire a permiselor de pescuit recreativ este sistată temporar”. 

Așadar, ANPA nu mai percepe bani, taxa fiind eliminată. Totuși, eliberarea permiselor e suspendată iar lumea nu mai poate merge la pescuit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel