Recursul compensatoriu. Alţi deţinuţi eliberaţi

detinuti
detinuti

ANP transmite că, în perioada 19 octombrie - 15 noiembrie, au fost puse în libertate, la termen, 674 de persoane aflate după gratii, prin acordarea beneficiilor compensatorii prevăzute de Legea 169/2017.

Cifra de 674 deţinuţi eliberaţi ca urmare a aplicării recursului compensatoriu a fost anunţată şi de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, într-un mesaj publicat joi pe pagina de Facebook.

Comunicatul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor vine după ce Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor a declarat că numărul real al deţinuţilor eliberaţi în urma aplicării recursului compensatoriu este de 1.200.

"Conform site-ului ANP, sunt peste 1.200 de deţinuti care au beneficiat de recursul compensatoriu, cifra prezentată de ministrul Justiţiei în ceea ce priveşte numărul deţinuţilor aflaţi în penitenciare (25.093) fiind eronată. În realitate, azi - după actualizare - numărul deţinuţilor aflaţi în penitenciare este de 24.366. Toţi deţinuţii beneficiază, indiferent de pedeapsă şi de tipul infracţiunii, de aplicarea legii recursului compensatoriu. Celor 674 de deţinuţi liberaţi pentru că le-a expirat pedeapsa li se adaugă alţi peste 600 care au beneficiat de scăderea a 6 zile pentru fiecare 30 de zile petrecute în condiţii improprii şi intră astfel mai devreme în Comisiile de eliberare condiţionată. Sunt, deci, peste 1.200 de deţinuţi care au beneficiat în plus până azi de prevederile legii recursului compensatoriu - fie eliberaţi la termen, fie condiţionat, iar ministrul Justiţiei dezinformează intenţionat opinia publică în legătură cu numărul hoţilor, violatorilor, tâlharilor, corupţilor şi criminalilor care au beneficiat', spun sindicaliştii într-un comunicat.

Sindicaliştii din ANP susţin că 8.000 de deţinuţi vor fi eliberaţi înainte de termen, în primul an de aplicare a legii recursului compensatoriu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel