ANOSR: Tinerii își fac vocea auzită la București. Se implică în politicile publice

REZULTATE UMF CLUJ 2018. Note la admitere
REZULTATE UMF CLUJ 2018. Note la admitere

În perioada 14-17 iulie, tinerii își fac vocea auzită la București, în cadrul conferinței „Implicarea tinerilor în politicile publice de tineret"!

Evenimentul încheie proiectului implementat de ANOSR (Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România) în parteneriat cu CTR (Consiliul Tineretului din România), CNE (Consiliul Național al Elevilor) și FITT (Fundația Județeană pentru Tineret Timiș), fiind finanțat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene.

ANOSR a sprijinit prin activitatea derulată în cadrul acestui proiect, consultările demarate de Grupul Național de Lucru pentru Dialog Structurat. Peste 1000 de tineri au fost consultați în cadrul unor ateliere regionale, desfășurate în Bacău, Baia Mare, București, Alba Iulia, Constanța sau Timișoara. De asemenea, în urma unui chestionar aplicat online, alte câteva mii de tineri și-au adus aportul la creionarea politicilor de tineret.

Proiectul se finalizează cu prezenta conferință națională, desfășurată la București, unde participanții vor lua parte la sesiuni de formare în domeniul de tineret, pe diferite teme corelate cu obiectivele europene pentru tineret pentru perioada 2017 - 2018. În cele 4 zile, participanții se vor întâlni cu decidenți politici, autorități publice, organizații de și pentru tineret, oameni resursă din mediul asociativ. Aceștia vor participa și la sesiuni de tip talk-show, ateliere în paralel, târg de oportunități și povești de succes ale tinerilor care au ales să se implice.

Invitați de seamă din guvern

Evenimentul va debuta sâmbătă, 14 iulie, cu festivitatea de deschidere de la Palatul Parlamentului, începând cu ora 10:00. Aceasta se va concentra asupra scopului proiectului și, implicit, pe implementarea obiectivelor acestuia. Primii care vor lua cuvântul vor fi reprezentanții structurilor organizatoare, punctând aportul avut în această inițiativă. Cei care vor lua parte la eveniment se vor bucura de prezența unor invitați precum: Ana Birchall, viceprim-ministru pentru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României,  Victor Negrescu din partea Ministerului Afacerilor Externe (MAE), un reprezentant al Ministerului Educației Naționale (MEN), Remus Munteanu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului (MTS), un reprezentant al Comisiei Europene în România și Andrei Popescu din partea Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP). Spre finalul festivității va fi adus la cunoștință un subiect de importanță majoră pentru România, și anume preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene, accentuându-se rolul tinerilor în acest demers.

Festivitatea de deschidere va fi precedată de un număr de zece ateliere, acestea abordând teme de interes pentru tineri:

O Europă verde și durabilă – Cum pot tinerii să contribuie atingerea acestui obiectiv, bune practici și instrumente
Dezvoltarea tinerilor în mediul rural
Informare și Dialog Constructiv – Fake News
Egalitate pentru toate genurile
Societăți incluzive – Drepturile Omului
Experiență Profesională prin voluntariat – Certificatul de Voluntariat
Internship vs. Practică vs. Voluntariat – Diferențe, asemănări, drepturi, cadru legal
Contexte și oportunități de învățare informală, non-formală. Instrumente de evaluare și autoevaluare a rezultatelor învățării în astfel de contexte
Contexte de formare prin organizații studențești
Formarea tinerilor în spiritul cetățeniei active

Conferința va strânge aproximativ 300 de tineri cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani, provenind atât din București, cât și din alte zone ale țării. Intrând în contact cu actori de seamă ai societății, participanții vor acumula informații fundamentale pentru dezvoltarea unei comunități civice în care tinerii să fie principalul motor al identificării unor soluții propice atât pe plan național, cât și internațional.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel