ANOSR, după discuţiile cu Cîţu despre gratuitatea la tren: Suntem profund indignaţi

În decursul acestei zile, reprezentanţii ANOSR au participat la o întâlnire cu reprezentanţii Guvernului: prim-ministrul României, Florin Cîţu, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu şi Secretarul de stat responsabil de învăţământul superior, domnul Gigel Paraschiv.

În cadrul discuţiilor ANOSR a susţinut argumentele deja exprimate pe diferite canale şi la diferite şedinţe în favoarea menţinerii dreptului studenţilor de a beneficia de gratuitate la transportul feroviar, pornind de la nevoile studenţilor şi punctând inclusiv avantajele aduse CFR Călători. Cu toate acestea, prim-ministrul s-a poziţionat ferm împotriva gratuităţii studenţilor la transportul feroviar, invocând considerente ideologice.

"Suntem profund indignaţi de faptul că reprezentanţii Guvernului nu au acceptat nici măcar extinderea limitei de vârstă sau asigurarea gratuităţii de la domiciliu la centrul universitar. Vom continua demersurile la Parlament şi sperăm că partidele îşi vor respecta angajamentele date.

De asemenea, în subsidiar, în cadrul întâlnirii am abordat şi alte aspecte de interes printre care angajabilitatea, internaţionalizarea, accesul la resurse educaţionale, urmând a ne implica în conturarea unui plan realist în aceste domenii", transmite ANOSR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel