Anomalia cu legea privind plimbarea câinelui în fața imobilului. Ce înseamnă de fapt condiția impusă de CMBSU

Plimbarea animalului de companie conform prevederilor din hotărârea Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență provoacă mari confuzii și naște semne de întrebare. 

 

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a hotărât că persoanele care dețin animale de companie pot părăsi locuința la orice oră în București, cu o singură condiție: să se afla în fața imobilului. 

„Scoaterea animalelor de companie în fața locuinței este permisă, cât timp persoana nu se deplasează în nicio altă parte și prezintă dovada că locuiește în imobilul în fața căruia se află” precizează CMBSU în hotărârea din 27 aprilie. 

De aici decurg o mulțime de întrebări: cât ai voie de fapt să te îndepărtezi de imobil, atât timp cât legea nu specifică o distanța clară? În fața imobilului poate însemna și 20 000 de kilometri dacă nu te deplasezi la stânga sau la dreapta imobilului. Luând în calcul forma sferică a pământului ai putea teoretic deplasându-te tot înainte, să ajungi astfel în spatele blocului. Hotărârea dă naștere la confuzii și poate pune în dificultate inclusiv polițistul care ar trebui sau nu să acorde o amendă. 

Trecând la o scară mai mică, în cazul în care treci strada și mai mergi alte câteva sute de metri, minimum, te-ai afla tot în dreptul imobilului. Cel puțin teoretic, ai putea să mergi kilometri întregi și să-ți rezolvi toate problemele folosindu-te de scuza plimbării câinelui, legea nedefinind clar dacă este vorba de exemplu despre 100 de metri sau o distanță mai mică ori mai mare.  

Pe de altă parte, sunt persoane care scot animalele de companie în spatele imobilului. Poate lua amendă o astfel de persoană, sau în ce mod va lua autoritatea competentă decizia de a amenda sau nu o astfel de persoană? 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel