ANOFM, proiecte de 400 milioane de euro

Mihai Ciobanu / 07 dec 2018 / 11:31 Salveaza PDF Comentarii
ANOFM
Descriere foto: ANOFM

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) derulează, în prezent, şapte proiecte în valoare totală de peste 400 de milioane de euro iar până la sfârşitul anului 2022 urmează să fie finanţate mare parte din măsurile destinate stimulării ocupării forţei de muncă, a declarat preşedintele instituţiei, Daniela Barbu. 

Proiectele sunt finanţate din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. ANOFM aniversează, în data de 10 decembrie, 20 ani de la prima şedinţă a Consiliului de Administraţie, moment ce a pus bazele unei instituţii orientate către piaţa muncii. 

"În acest moment, ANOFM oferă servicii profesioniste folosite cu încredere de toţi cei care doresc să intre pe piaţa muncii sau să evolueze în cadrul acesteia. Identificarea şi valorificarea oportunităţilor de ocupare prin oferirea de servicii de calitate pentru cei care caută un loc de muncă sau pentru angajatori, sunt deziderate permanente urmărite în activitatea desfăşurată atât la nivel central, cât şi în structurile teritoriale ale ANOFM.

Instituţia noastră acordă o deosebită atenţie îndeplinirii obiectivelor majore stabilite prin Strategia Europa 2020, respectiv creşterea ocupării forţei de muncă prin diminuarea şomajului de lungă durată, a şomajului în rândul tinerilor, dar şi a altor categorii de persoane care întâmpină dificultăţi de integrare pe piaţa muncii", a precizat Daniela Barbu, într-un comunicat remis vineri Agerpres. 

Potrivit site-ului instituţiei, ANOFM are în subordine Agenţia Municipiului Bucureşti, 41 de agenţii judeţene (în cadrul cărora funcţionează 70 de agenţii locale şi 141 puncte de lucru), 8 centre judeţene de formare profesională a şomerilor, 8 centre regionale de formare profesională a adulţilor, precum şi Centrul Naţional pentru Formarea Profesională a Personalului Propriu Râşnov. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26