Anne Frank. Familia a încercat să emigreze în Statele Unite

Anne Frank. foto: facebook / @annefrankauthor
Descriere foto: Anne Frank. foto: facebook / @annefrankauthor

Familia Annei Frank a încercat să emigreze în Statele Unite, potrivit unei investigaţii publicate vineri.

Eforturile familiei adolescentei evreice Anne Frank, autoarea unui jurnal celebru, de a emigra în Statele Unite au fost zădărnicite de politicile restrictive privind imigraţia şi de alte obstacole specifice războiului, potrivit unei cercetări date publicităţii vineri, informează DPA.

''Evreii care doreau să scape de persecuţia nazistă din Europa erau nevoiţi să treacă prin proceduri de emigrare prelungite. Disponibilitatea de a accepta refugiaţi evrei era limitată'', potrivit unui studiu realizat de Anne Frank House şi Muzeul Memorial al Holocaustului din Statele Unite.

Cercetarea, dată publicităţii la exact 76 de ani după ce Otto Frank, soţia lui şi cele două fiice ale lor au fost nevoiţi să se ascundă în Amsterdam, arată că solicitarea de viză a familiei Frank a trebuit să fie refăcută din cauza bombardării consulatului american din Rotterdam, după care a fost respinsă. Un plan ulterior de a ajunge în Statele Unite prin Cuba a fost imposibil de pus în practică după atacul de la Pearl Harbour şi suspendarea transportului naval transatlantic.

Anne Frank a decedat într-un lagăr de concentrare nazist în 1945, anul în care s-a terminat războiul. Tatăl ei, singurul membru al familiei sale care a supravieţuit Holocaustului, i-a publicat jurnalul în 1947. 'Jurnalul Annei Frank' a devenit una dintre cele mai citite cărţi din lume.

Vezi şi: Peninsula Crimeea, înapoiată Ucrainei. Statele Unite, anunţ ferm

 


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26