ANM: vremea, prognoza meteo pe regiuni, 20 noiembrie - 3 decembrie

Regimul termic se va încadra, în general, în mediile normale ale perioadei la nivelul întregii țări, însă ploile vor fi din ce în ce mai prezente începând cu data 26 noiembrie, în funcție de regiune, în perioada 20 noiembrie - 3 decembrie.

În Banat, valorile de temperatură vor fi apropiate de normele perioadei la începutul intervalului de prognoză, când se vor înregistra medii termice regionale în jurul a 7 grade ziua și 0 grade noaptea, apoi se va încălzi ușor și treptat. Astfel, între 23 și 26 noiembrie vremea va deveni caldă, cu temperaturi diurne de 13...14 grade și nocturne de aproximativ 4 grade. În jurul datei de 27 noiembrie regimul termic va marca o scădere ușoară și se va caracteriza printr-o medie a temperaturilor maxime de 9....10 grade și a celor minime de 2...4 grade. Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, în primele trei zile ale intervalului și din nou, aproape zilnic, după data de 26 noiembrie, cu o probabilitate mai mare de a se semnala pe spații mai extinse în intervalul 29 noiembrie — 3 decembrie.

În Crișana, la începutul intervalului de prognoză regimul termic va fi caracterizat de valori ale temperaturilor maxime de 4...6 grade și minime în jurul a 0 grade, în medie regională. Apoi, vremea se va încălzi, iar între 23 și 26 noiembrie vor fi valori diurne de aproximativ 12 grade și nocturne de 4 grade. Pe 27 noiembrie regimul termic va marca o ușoară scădere, astfel încât până pe 30 noiembrie, media maximelor va fi de 10...12 grade, iar a minimelor de 3...4 grade, cu o nouă tendință de scădere, cu alte 2...3 grade, în primele zile ale lunii decembrie. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în primele zile ale intervalului, dar mai ales pe 21 noiembrie când acestea se pot semnala pe arii mai extinse. Ulterior, precipitații la nivel local se vor semnala temporar după data de 26 noiembrie până la sfârșitul perioadei de prognoză, acestea urmând a fi mai frecvente în perioada 29 noiembrie — 3 decembrie.

În Transilvania, la începutul intervalului de prognoză regimul termic va fi caracterizat de valori ale temperaturilor maxime de 4...6 grade și minime în jurul a 0 grade, în medie regională. Apoi, vremea se va încălzi, iar între 23 și 26 noiembrie vor fi valori diurne de aproximativ 12 grade și nocturne de 4 grade. Pe 27 noiembrie regimul termic va marca o ușoară scădere, astfel încât până pe 30 noiembrie, media maximelor va fi de 10...12 grade, iar a minimelor de 3...4 grade, cu o nouă tendință de scădere, cu alte 2...3 grade, în primele zile ale lunii decembrie. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în primele zile ale intervalului, dar mai ales pe 21 noiembrie când acestea se pot semnala pe arii mai extinse. Ulterior, precipitații la nivel local se vor semnala temporar după data de 26 noiembrie până la sfârșitul perioadei de prognoză, acestea urmând a fi mai frecvente în perioada 29 noiembrie — 3 decembrie.

[citeste si]

În Maramureș, temperaturile diurne la începutul primei săptămâni de prognoză vor fi, în medie, de 3...4 grade, apoi vor crește spre 9...10 grade în intervalul 22 — 26 noiembrie. A doua săptămână de prognoză va fi caracterizată de un regim termic mai constant, concretizat prin valori de 8...9 grade ziua, în scădere spre 6 grade la începutul lunii decembrie. Temperaturile nocturne vor fi de—3...-1 grad la începutul intervalului, iar apoi se vor încadra, în medie, între 1 și 3 grade. Vor fi precipitații până la jumătatea primei săptămâni de prognoză, iar ulterior probabilitatea pentru astfel de fenomene va crește după data de 26 noiembrie.

În Moldova, până în data de 22 noiembrie, temperatura aerului va marca o scădere ușoară, dar valorile se vor menține apropiate de cele normale pentru ultima decadă a lunii noiembrie, Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 5...8 grade și a celor minime de—2...0 grade. Apoi vremea se va încălzi și între 23 și 26 noiembrie, valorile diurne vor oscila, în medie, între 7 și 10 grade, iar cele nocturne între 0 și 2 grade. După data de 26 noiembrie, valorile termice vor fi din nou în ușoară scădere, dar variațiile până la sfârșitul intervalului de prognoza vor fi nesemnificative. Vor fi medii regionale ale maximelor de 7...8 grade și ale minimelor de 1...2 grade. Temporar vor fi precipitații slabe în primele zile de prognoză, iar până la sfârșitul primei săptămâni, condițiile de apariție a acestora vor fi reduse. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere după data de 26 noiembrie.

În Dobrogea, Temperaturile diurne la începutul primei săptămâni de prognoză vor fi, în medie, de 7...8 grade, apoi vor crește, iar în intervalul 23-26 noiembrie, media acestora va fi de 9...11 grade. A doua săptămână de prognoză va fi caracterizată de un regim termic fără variații semnificative, iar valorile diurne vor fi, în medie, tot de 9...11 grade. Temperaturile nocturne vor fi de 2...4 grade la începutul intervalului, iar apoi se vor încadra, în medie, între 4 și 6 grade. Vor fi precipitații slabe în primele zile de prognoză, iar ulterior, probabilitatea pentru astfel de fenomene va crește după data de 27 noiembrie.

În Muntenia, valorile termice vor fi apropiate de normele perioadei la începutul intervalului de anticipație și se vor înregistra medii ale maximelor în jurul a 8 grade și ale minimelor de—1...1 grad. Apoi, vremea se va încălzi ușor și treptat și astfel, între 23 și 26 noiembrie valorile diurne vor fi, în medie, de 11...12 grade, iar cele nocturne de 1...2 grade. După data de 27 noiembrie regimul termic se va caracteriza printr-o medie a temperaturilor maxime de 9....10 grade și a celor minime de 2...3 grade. Vor fi precipitații slabe în primele zile ale intervalului și din nou, aproape zilnic, după data de 26 noiembrie.

În Oltenia, temperatura aerului va fi apropiată de normalul perioadei în primele două zile ale intervalului de prognoză, astfel că, în medie, valorile diurne se vor situa în jurul a 8 grade, iar cele nocturne vor oscila de la—1 la 2 grade. Apoi, vremea se va încălzi ușor și treptat și astfel, între 22 și 26 noiembrie vremea va deveni caldă, cu temperaturi diurne de 10...13 grade și nocturne de 1...3 grade. În cea de-a doua săptămână, regimul termic se va caracteriza printr-o medie a temperaturilor maxime de 9....10 grade și a celor minime de 2...3 grade. Vor fi precipitații slabe, la începutul primei săptămâni, iar probabilitatea de apariție a acestora va fi în creștere după data de 26 noiembrie.

La munte, la începutul primei săptămâni, valorile termice diurne vor fi, în medie, de—4...-2 grade, iar cele nocturne în jurul a—8 grade. În intervalul 22-25 noiembrie va fi o creștere a temperaturii aerului până la medii ale maximelor de 4...5 grade și ale minimelor de—2...-1 grad. În cea de-a doua săptămână variațiile termice nu vor fi semnificative, media regională a valorilor diurne va fi de 2...4 grade, iar a celor nocturne de—3...-2 grade. Vor fi precipitații mai ales în primele zile ale intervalului și după data de 26 noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel