ANM: Un nor toxic va ajunge deasupra Bucureștiului, după incendiul de la depozitul de deșeuri periculoase

ANM: Un nor toxic va ajunge deasupra Bucureștiului, după incendiul de la depozitul de deșeuri periculoase  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
ANM: Un nor toxic va ajunge deasupra Bucureștiului, după incendiul de la depozitul de deșeuri periculoase / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Administrația Națională de Meteorologie avertizează că un nor toxic va ajunge deasupra Capitalei României.

Update: 

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a precizat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că este puțin probabil ca norul toxic să afecteze Capitala României. De asemenea, aceasta a precizat că există posibilitatea ca norul să fie disipat.

Știre inițială: 

În urma incendiului care a avut loc în această noapte la o hală de deșeuri periculoase din Parcul Industrial Brazi, un nor toxic urmează să ajungă deasupra Bucureștiului în următoarea perioadă, precizează Antena 3, citând o declarație emisă de Administrația Națională de Meteorologie.

Incendiu la o hală de deșeuri periculoase

O explozie a avut loc într-un depozit de deșeuri periculoase al firmei Ecoburn din Parcul Industrial Brazi. Pompierii din județul Prahova se luptă de mai bine de șase ore cu flăcările care au cuprins clădirea.

În interiorul halei, al cărei plafon s-a prăbușit, s-ar afla și o persoană. Deși până acum nu a fost descoperit vreun cadavru, anchetatorii iau în calcul mai multe ipoteze. Două dintre acestea ar fi o sinucidere, respectiv persoana respectivă s-ar fi adăpostit peste noapte în hală și, în încercarea de a se încălzi dând foc la deșeuri, să fi provocat incendiul.

Totodată, potrivit Antena 3, există două supoziții. În primul rând, există posibilitatea ca un om să fie blocat sub plafonul căzut și, de asemenea, există posibilitatea ca un om să se fi sinucis și să fi aruncat în aer incineratorul când a ales să-și curme viața. Mai multe surse spun că, în cursul nopții, un individ ar fi pătruns în interiorul clădirii (citește mai mult AICI).

S-a trimis un mesaj RO-ALERT

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, incendiul a izbucnit în comuna Brazi, la o hală de depozitare a unei societăţi comerciale care are ca obiect de activitate colectarea şi incinerarea deşeurilor periculoase.

Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 400 mp, iar la faţa locului au fost mobilizate şase maşini de stingere, două autoscări, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă. În urma incendiului au rezultat degajări mari de fum, cetăţenii din zonă primind mesaj de tip RO-ALERT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel