ANM, prognoză, vremea, meteo România: Continuă ploile, vremea se încălzește

 Meteorologii estimează pentru următoarele trei luni o vreme în general caldă, cu valori termice care se vor situa în apropierea normelor climatologice ale perioadei, în timp ce la nivelul precipitaţiilor acestea se anunţă excedentare, raportat la media multianuală a fiecărei luni, relevă prognoza de specialitate, valabilă pentru intervalul aprilie - iunie 2017, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). 

În aprilie, temperatura medie lunară a aerului va avea valori apropiate de norma climatologică, în cea mai mare parte a ţării. Potrivit măsurătorilor de specialitate, media multianuală lunară pentru a doua lună de primăvară este de 9,3 grade Celsius, fiind luaţi în calcul parametrii monitorizaţi în intervalul 1981 - 2010. În ceea ce priveşte valorile termice medii, specialiştii ANM estimează, în perioada analizată, valori medii de temperatură de până la 12 grade Celsius în Banat, Oltenia şi Muntenia, de până la 11 grade Celsius în Crişana, Maramureş, Transilvania, Dobrogea şi Moldova. 

De asemenea, la nivelul aceleiaşi luni, cantităţile totale de precipitaţii vor fi excedentare în vestul, centrul şi nordul ţării şi apropiate de normă, în rest. Media multianuală a precipitaţiilor pentru luna aprilie este stabilită la 51,3 litri/metrul pătrat. Cele mai mari cantităţi de precipitaţii sunt estimate în Banat (până la 78 l/mp), Oltenia (până la 75 l/mp) şi Transilvania (până la 70 l/mp), iar cele mai scăzute în Dobrogea (până la 40 l/mp), relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel