ANM, prognoza meteo. VREMEA pe trei luni: MARTIE, APRILIE, MAI 2018

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat estimarea meteo pentru următoarele trei luni: martie, aprilie, mai 2018. 

ANM, PROGNOZA METEO. VREMEA ÎN MARTIE 2018

În luna martie, temperatura medie lunară a aerului va fi apropiată de norma climatologică în sudul, sud-estul și local în vestul țării și se va situa sub normal în restul teritoriului. Media multianuală lunară este de 3,5 grade Celsius. 

Precipitațiile totale lunare vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării. Dacă media multianuală lunară e de 38,3 l/mp, în jumătate din țară, mai exact cea estică, media lunară va fi aproape dublă. 

ANM PROGNOZA METEO. VREMEA ÎN APRILIE 2018

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de normal în regiunile sudice și estice și se vor situa sub mediile climatologice în restul țării. Media lunară multianuală este de 9,3 grade Celsius. În sud și est, vor fi medii de 10-12 grade Celsius. 

Precipitațiile vor fi excedentare. Avem o medie multianuală lunară de 51,3 l/mp, iar în nord, centru și local în vest vor fi chiar și de 80 l/mp. 

ANM PROGNOZA METEO. VREMEA ÎN MAI 2018

Temperaturile medii vor avea valori apropiate de media climatologică în sud, sud-est și local în vest și sub normal în celelalte zone. Media multianuală lunară este de 14,9 grade Celsius. În, sud-est, local în vest va fi de 16 grade Celsius. 

(w670)

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel