ANM: Prognoza meteo, vremea în weekend

Sâmbătă, vremea caniculară va persista, iar disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, indicele temperatură-umezeală va depăși în continuare pragul critic de 80 de unități în zonele joase de relief.

Temperaturile maxime se vor încadra de la 33 de grade pe litoral până la 40...42 de grade, local în vestul, sud-vestul și centrul țării, iar cele minime vor fi cuprinse între 18 și 28 de grade, mai scăzute doar în depresiuni spre 14 grade. Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile nordice şi nord-estice, precum şi cele montane, unde după-amiaza şi seara vor fi unele înnorări şi izolat averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Duminică, în cea mai mare parte a țării vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic deosebit de accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 33-39 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în regiunile sud-vestice, iar cele minime vor fi cuprinse între 17 și 27 de grade, mai scăzute în depresiuni. În cursul zilei, cerul va fi variabil cu unele înnorări în regiunile nordice și la munte, unde izolat vor fi ploi de scurtă durată.

Seara și noaptea, treptat instabilitatea atmosferică va fi în creștere și se va manifesta la munte, local în jumătatea de nord a țării și izolat în restul teritoriului, prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor putea avea caracter torențial și vor fi condiții de grindină.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel