ANM, prognoza meteo. Vremea în weekend și săptămâna viitoare, pe regiuni

ANM, prognoza meteo. Vremea în weekend și săptămâna viitoare, pe regiuni Află cum va fi vremea în weekend și săptămâna viitoare. 

ANM, prognoza meteo, vremea în Banat

ANM, prognoza meteo. Vremea în weekend și săptămâna viitoare, pe regiuni Din 25 până-n 30 mai, nu vor fi variații termice semnificative, maximele vor fi în jurul a 28 de grade, iar minimele: 14 grade Celsius. După 30 mai, temperatura aerului va marca o scădere spre valori diurne de 25...26 grade și nocturne, în medie, de aproximativ 13 grade.

Manifestări specifice instabilității atmosferice (averse însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, grindină) se vor semnala pe aproape întreg parcursul intervalului de prognoză.

ANM, prognoza meteo, vremea în Crișana

ANM, prognoza meteo. Vremea în weekend și săptămâna viitoare, pe regiuni Temperatura aerului va fi în jurul valorii de 28 de grade Celsius, fiind o vreme caldă pentru această perioadă. După 25 mai, variațiile ulterioare nu vor fi semnificative, însă începând din 30 mai vremea se va răci treptat, ajungând la maxime de 24 de grade spre finalul intervalului. Minimele vor avea, în medie, același parcurs; până la jumătatea primei săptămâni vor atinge valori de 13...14 grade, apoi vor coborî treptat spre 11...12 grade.

Ploi de scurtă durată, asociate în general instabilității atmosferice, vor fi posibile aproape în fiecare zi a intervalului de prognoză, dar în jurul datei de 21 mai și din nou la începutul lunii iunie, acestea vor fi mai importante cantitativ. 

ANM, prognoza meteo, vremea în Transilvania

ANM, prognoza meteo. Vremea în weekend și săptămâna viitoare, pe regiuni În weekend, regimul termic diurn, în ușoară scădere (de la 26 - 27 de grade), se va apropia de cel climatologic specific perioadei, respectiv maxime în jurul a 24 grade. Nu vor mai fi variații semnificative până în jurul datei de
30 mai, după care va coborî spre 22...23 de grade. Minimele vor marca și ele o creștere treptată, spre 10...11 grade până la finalul primei săptămâni, apoi vor fi în scădere, spre medii de 8...10 grade.

Ploi mai importante cantitativ în perioada 25 mai – 3 iunie.

ANM, prognoza meteo, vremea în Maramureș

ANM, prognoza meteo. Vremea în weekend și săptămâna viitoare, pe regiuni Valorile vor scădea ușor spre maxime de 26 de grade și minime de 10...11 grade și apoi regimul termic va fi relativ staționar până în jurul datei de 30 mai. Staționaritatea în ceea ce privește valorile nocturne va dura până la sfârșitul perioadei de prognoză, în schimb valorile diurne vor marca o nouă de scădere, spre o medie regională în jurul a 24 de grade, în ultima zi.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată aproape pe întreg parcursul intervalului de prognoză, iar cantități de apă mai însemnate se înregistra, cel mai probabil, în perioada 31 mai - 3 iunie.

ANM, prognoza meteo, vremea în Moldova 

ANM, prognoza meteo. Vremea în weekend și săptămâna viitoare, pe regiuni În intervalul 24 – 26 mai temperaturile vor fi în scădere, spre medii de 24 de grade, apoi vor avea variații relativ mici. Minimele nocturne vor ajunge în 25 mai în jurul a 15 grade. Până în 27 mai, vor scădea din nou, spre 12 grade și ulterior se vor menține relativ staționare. Ploile se vor semnala cu totul izolat până în jurul datei de 25 mai, însă în a doua săptămână de prognoză va crește probabilitatea pentru averse, pe spații mai extinse.

ANM, prognoza meteo, vremea în Dobrogea

ANM, prognoza meteo. Vremea în weekend și săptămâna viitoare, pe regiuni Vremea se va răci până la medii ale valorilor diurne de 23...24 grade și de 13...14 grade a celor nocturne, iar până la finalul celor două săptămâni de prognoză nu se estimează că vor mai fi variații semnificative de la aceste valori. După 24 mai, ploile se vor semnala cu caracter local.

ANM, prognoza meteo, vremea în Muntenia 

ANM, prognoza meteo. Vremea în weekend și săptămâna viitoare, pe regiuni Maximele vor atinge, în medie regională, 28...29 grade, apoi va marca o scădere treptată , până la valori de 24...25 de grade în ziua de 27 mai. După această dată, variațiile termice vor fi nesemnificative. După o scădere bruscă la valori de 12 grade - în 28 mai, nu vor mai avea variații importante.

Săptămâna viitoare, vor fi ploi cu caracter local aproape în fiecare zi. 

ANM, prognoza meteo, vremea în Oltenia 

ANM, prognoza meteo. Vremea în weekend și săptămâna viitoare, pe regiuni Temperatura aerului va marca o scădere, spre medii diurne de 24...25 de grade și nocturne de 12...13 grade - în data de 27 mai, iar în cea de-a doua săptămâna de prognoză va fi relativ staționară în jurul acestor valori.

Probabilitatea de manifestare a instabilității atmosferice pe spații mai extinse va fi mai ridicată după data de 25 mai.

ANM, prognoza meteo, vremea la munte

ANM, prognoza meteo. Vremea în weekend și săptămâna viitoare, pe regiuni În zilele de 25 și 26 mai, temperaturile maxime vor marca o scădere spre 15 grade și se vor menține relativ staționare în jurul acestei valori până pe 30 mai, după care se estimează o nouă scădere ușoară, spre o medie de 14 grade. În ceea ce privește minimele nocturne, se va consemna o scădere până în jurul valorii de 7 grade în cursul dimineților de 26 și 27 mai, pentru ca mai apoi să nu mai existe variații semnificative.

Aversele, însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, grindină, vor fi mai însemnate cantitativ în perioadele 25 - 29 mai și 30 mai - 3 iunie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel