ANM: Prognoza meteo, vremea în următoarele două săptămâni

Meteorologii estimează pentru următoarele două săptămâni o vreme, în general, caldă la nivelul tuturor regiunilor, în timp ce fenomenele de instabilitate atmosferică vor continua să fie prezente prin ploi locale şi însemnat cantitativ, între 24 şi 29 iulie, reiese din prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) pentru perioada 24 iulie - 6 august, dată luni publicităţii. 

În Banat, începând din data de 25 iulie şi până spre sfârşitul primei săptămâni de prognoză, temperaturile vor fi semnificativ mai scăzute decât cele înregistrate până atunci, astfel că maximele vor fi de 25 - 28 de grade, iar minimele de 12 - 15 grade, în medie regională. Ulterior, pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică o creştere importantă a valorilor termice, astfel că luna august va debuta cu o vreme caniculară. Ploi mai frecvente şi local mai însemnate cantitativ, în special în zona deluroasă, vor fi în jurul datei de 25 iulie, însă fenomene de instabilitate atmosferică vor fi posibile cu caracter local pe tot parcursul primei săptămâni. 

În Crişana, din 25 iulie şi până spre sfârşitul primei săptămâni de prognoză, temperaturile vor fi semnificativ mai scăzute decât cele de până atunci, urmând a se înregistra maxime de 24 - 28 de grade şi minime de 12 - 15 grade, mediat pe regiune. Pentru cea de-a doua săptămână sunt estimate valori termice în creştere, astfel că debutul lunii august va fi unul canicular. Ploi mai frecvente şi local mai însemnate cantitativ vor fi în jurul datei de 25 iulie, însă fenomene de instabilitate atmosferică vor fi posibile cu caracter local pe tot parcursul primei săptămâni. 

În Transilvania, după data de 25 iulie şi până la sfârşitul primei săptămâni de prognoză, temperaturile vor fi semnificativ mai scăzute decât cele înregistrate până atunci, astfel că vor fi, mediat pe regiune, maxime de 23 - 27 de grade şi minime de 11 - 15 grade. Ulterior, pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică o creştere apreciabilă a valorilor termice, cele diurne în jurul a 30 de grade, în medie. În intervalul 24 - 29 iulie fenomenele de instabilitate atmosferică vor fi relativ frecvente, iar în jurul datei de 25 iulie ploile vor fi însemnate cantitativ. 

În Maramureş, după data de 25 iulie şi până spre sfârşitul primei săptămâni de prognoză, temperaturile vor fi semnificativ mai scăzute decât cele înregistrate până atunci, urmând a se înregistra, în medie, maxime de 23 - 26 de grade şi minime de 12 - 15 grade. Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică o încălzire apreciabilă a vremii până la valori medii diurne în jurul a 30 de grade. Pe parcursul primei săptămâni vor fi fenomene de instabilitate atmosferică relativ frecvente, iar temporar, mai ales în jurul datei de 25 iulie, ploile vor fi însemnate cantitativ. 

În Moldova, la începutul intervalului de prognoză, vremea se va menţine călduroasă, în special în jumătatea de sud, cu medii ale valorilor diurne de 29 - 31 de grade şi ale celor nocturne de 17 - 19 grade. Din data de 27 iulie, răcorirea vremii va fi apreciabilă, astfel că până la sfârşitul lunii iulie temperaturile maxime vor fi de 24 - 28 de grade, iar cele minime de 13 - 16 grade, mediat pe regiune. Pentru debutul lunii august este estimată o creştere importantă a temperaturilor, vremea redevenind călduroasă. În perioada 24 - 29 iulie fenomenele de instabilitate atmosferică vor fi relativ frecvente, iar temporar, mai ales între 26 şi 27 iulie, ploile vor fi însemnate cantitativ. 

În zona Dobrogei, vremea călduroasă va persista în primele zile ale intervalului de referinţă în partea continentală, iar media regională a maximelor va fi de 29 - 31 de grade, iar a minimelor de 19 - 22 de grade. După data de 27 iulie o răcorire se va produce în toată regiunea, determinând valori diurne de 26 - 28 de grade şi nocturne de 17 - 20 de grade, în medie. Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică o tendinţă de creştere a temperaturilor de o la zi la alta, vremea redevenind călduroasă. Probabilitatea pentru ploi frecvente, în general moderate cantitativ, va fi mai ridicată în jurul datei de 27 iulie, însă şi în celelalte zile ale primei săptămâni din intervalul de referinţă vor fi posibile manifestări de instabilitate atmosferică, dar pe arii restrânse. 

În Muntenia, la începutul intervalului de prognoză, vremea se va menţine călduroasă, în special în jumătatea de sud, cu medii ale valorilor diurne de 29 - 31 de grade şi ale celor nocturne de 17 - 20 de grade. Din data de 27 iulie, răcorirea vremii va fi apreciabilă, astfel că până la sfârşitul lunii iulie temperaturile maxime vor fi de 26 - 29 de grade, iar cele minime de 14 - 17 grade, mediat pe regiune. Pentru debutul lunii august este estimată o creştere importantă a temperaturilor, vremea redevenind călduroasă, local posibil caniculară. În perioada 24 - 29 iulie vor fi manifestări de instabilitate atmosferică cu caracter local, iar în jurul datei de 27 iulie ploile vor fi pe arii extinse şi însemnate cantitativ. 

În Oltenia, după o primă zi caracterizată de o vreme călduroasă, local caniculară în sudul regiunii, temperaturile vor începe să scadă uşor şi treptat, astfel că la mijlocul săptămânii media valorilor maxime va fi de 27 - 28 de grade, iar a minimelor de 14 - 18 grade. Ulterior, vremea se va încălzi din nou, iar debutul lunii august va fi cel mai probabil unul canicular. Probabilitatea pentru ploi frecvente şi însemnate cantitativ va fi mai ridicată în jurul datei de 25 iulie, însă şi în celelalte zile ale primei săptămâni din intervalul de referinţă vor fi manifestări de instabilitate atmosferică cu caracter local. 

La munte, vremea se va răcori treptat, de la o zi alta, începând din 25 iulie, astfel că în a doua parte a săptămânii vor fi temperaturi maxime de 14 - 18 grade şi minime de 8 - 12 grade, în medie. Valorile termice vor creşte din nou către începutul lunii august, estimările indicând o medie diurnă de 19 - 22 de grade şi nocturnă 10 - 13 grade. În perioada 24 - 29 iulie, probabilitatea pentru averse se va menţine ridicată în toate masivele şi vor fi intervale în care ploile vor fi însemnate cantitativ.

[citeste si]

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy