EXCLUSIV  ANM, prognoza meteo. VREMEA în primăvara 2018: Debutul 1-8 MARTIE- VIDEO

Estimările meteo anunță o primăvară ploioasă. Directoarea ANM, Elena Mateescu, a vorbit, la DCNews, despre cum va fi această primăvară și despre prognoza la începutul lunii martie. 

”Primăvara acestui an pare a fi o primăvară bogată în precipitații. În fiecare lună- martie, aprilie și mai- ne așteptăm să avem o tendință spre excedent în majoritatea regiunilor. Vorbim de o creștere evidentă a valorilor de precipitații de la o lună la alta. Dacă în luna martie vorbim, în medie, de cantități de precipitații situație între 35 - 40 - 45 l/mp, iată, în luna aprilie vorbim deja de o medie mai mare, de 45 - 50 de l/mp, iar în luna mai de 60 -65 l/mp. Estimările Centrului European estimează că este posibil, mai ales în zonele vestice, centrale și nordice ale țării, să avem cantități mai mari decât în mod obișnuit peste 60 - 80 de l/mp, va fi foarte importantă distribuția acestora pe parcursul fiecărei luni. La acest moment, în zona montană înregistrăm și un strat consistent de zăpadă, care asociat cu precipitații lichide pe un fond de încălzire bruscă, poate să genereze, pe anumite secvențe de timp, probleme de natură hidrologică. Distribuția cantităților de precipitații în următoarele luni și mai ales în prima lună a primăverii, care este foarte capricioasă, vorbim de luna martie, care mai poate să aducă și să păstreze perioade cu cantități de precipitații solide. Vom avea temperaturi prepoderent negative în debutul lunii martie, chiar cu valori în zonele depresionare sub -15, -20 de grade. Chiar și-n zona Capitalei e posibil să avem valori sub pragul de ger de -10. Un debut de primăvară rece, după care de la o zi la alta ne așteptăm să mai câștigăm câteva grade în termometre și să ne apropiem, cel puțin până spre finele primei decade a lunii martie, de ceea ce ar fi normal pentru data din calendar.” a spus Elena Mateescu, la interviul DCNews LIVE. 

[citeste si]

”Pentru ziua de 8 martie, m-aș referi la un regim de temperaturi apropiat de norme. Vom vedea aria precipitaților care se va putea manifesta. Pentru zonele extracarpatice, sunt posibile precipitații predominant sub formă lichidă sau mixte, iar în zona montană e posibil să avem precipitații predominant sub formă de ninsori”, a mai spus directoarea generală a ANM. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel