ANM, prognoza meteo. VREME REA: COD PORTOCALIU. Meteorologii, ULTIMELE INFORMAȚII

ANM, prognoza meteo. COD GALBEN de VISCOL, zonele vizate
ANM, prognoza meteo. COD GALBEN de VISCOL, zonele vizate

Gabriela Băncilă, meteorolog ANM, anunță ce se va întâmpla în următoarele ore în România. 

Ciclon mediteranean

ANM, prognoza meteo. VREME REA: COD PORTOCALIU ”Ciclonul meditarean responsabil de evenimentul de vreme severă pe care-l așteptăm a se produce în cursul nopții ce urmează în special și pe parcursul zilei de mâine în țara noastră este poziționat în zona Mării Mediterane. Va avea o deplasare rapidă în orele următoare ca urmare a circulației destul de intense din straturile medii ale atmosferei. Traiectoria fiind dinspre partea de sud, sud-vest a continentului către parte de nord, nord-est, primele zone afectate vor fi cele din sud-vestul țării.

ANM, prognoza meteo. VREME REA: COD PORTOCALIU În momentul în care ciclonul meditaranean se va apropia de țara noastră, în a doua parte a acestei zile, aria ninsorilor se va extinde, va începe să ningă și-n Capitală. Foarte important, intensitatea acestor ninsori va fi în creștere. Totodată, vântul va prezenta intensificări. 

”Situația tipică de viscol specifică sezonului rece”

ANM, prognoza meteo. VREME REA: COD PORTOCALIU  Este o situație tipică de viscol specifică sezonului rece, care, din păcate, își face apariția la începutul primăverii astronomice. 

Când se intensifică ninsoarea

ANM, prognoza meteo. VREME REA: COD PORTOCALIU  Dacă ne referim la zona Capitalei, aceste fenomene, intensificările de vânt și ninsoare, vor fi în intensificare în a doua parte a nopții, când ninsoarea se va intensifica odată cu deplasarea acestui ciclon. 

ANM, prognoza meteo. VREME REA: COD PORTOCALIU  Până mâine dimineață, la ora 10:00, când apreciem că va fi intervalul cu intensitate maximă a acestor două fenomene, e posibil să se depună în Capitală, peste stratul de zăpadă existent, un strat de zăpadă nou, care să măsoare 20 - 25 de cm. 

Vânt puternic

ANM, prognoza meteo. VREME REA: COD PORTOCALIU  Intensitatea vântului va fi ceva mai mare. Atât în zona Bucureștiului, dar mai ales în zonele limitrofe și dintre localități, grosimea stratului de zăpadă va fi puternic neuniformă, din cauza intensificărilor de vânt, care vor face ca ninsoarea să fie troienită în  primul obstacol, care, din păcate, reprezintă marginea localității. 

ANM, prognoza meteo. VREME REA: COD PORTOCALIU  Până la sfârșitul intervalului, va fi o grosime a stratului de zăpadă care să atingă și să depășească 35 de cm” a spus Gabriela Dăncilă, la Antena 3. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel