Coronavirus - COVID 19
România în stare de alertă
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail redactia@dcnews.ro și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

ANM: Prognoza meteo pentru două săptămâni

Vremea va continua să rămână, în general, caldă, însă meteorologii estimează şi intervale cu averse în majoritatea regiunilor, în special în zilele de 11 şi 12 septembrie, respectiv din 17 septembrie, aproape în fiecare zi, potrivit estimărilor ANM, valabile pentru perioada 11-24 septembrie. 

Astfel, potrivit ANM, în Banat, în prima zi de prognoză, vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime de 32 - 33 de grade. În următoarele două zile valorile termice vor fi în scădere, iar între 14 şi 17 septembrie se va încălzi din nou, media maximelor termice urmând să atingă 29 de grade. În prima jumătate a celei de-a doua săptămâni, vremea va intra din nou într-un proces de răcire, astfel că maximele diurne vor fi, în medie, în jurul a 22 de grade. În ultimele zile de prognoză se va încălzi uşor şi treptat. Temperaturile minime vor fi în jurul a 18 grade în prima dimineaţă, apoi vor scădea şi se vor apropia de 10 grade.

Urmează o nouă încălzire, treptată, până în dimineaţa de 17 septembrie, apoi o răcorire, astfel că în ultimele zile de prognoză vor fi temperaturi minime care, în medie, nu vor mai depăşi 12 grade. Vor fi averse în 11 septembrie noaptea, pe parcursul zilei de 12 septembrie şi din nou, aproape în fiecare zi, din data de 17 septembrie.

În Crişana, după o primă zi călduroasă, în care media temperaturilor maxime va fi de 32 de grade, regimul termic va marca o scădere accentuată, iar în zilele de 12 şi de 13 septembrie valorile maxime diurne vor fi de 22 - 23 de grade. Între 14 şi 17 septembrie va reveni vremea caldă, cu temperaturi maxime care se vor situa între 24 şi 28 de grade, ca medie regională. În prima jumătate a celei de-a doua săptămâni, vremea va intra din nou într-un proces de răcire, astfel că maximele diurne vor fi, în medie, de 20 - 22 de grade. În ultimele zile de prognoză se va încălzi uşor şi treptat. Temperaturile minime vor fi plăcute la începutul intervalului, când media lor va fi de 16 - 17 grade, apoi vor scădea, iar pe data de 14 septembrie media pe întreaga regiune va fi de 10 grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni se va încălzi cu aproximativ patru grade, după care media valorilor termice nocturne va avea valori între 10 şi 13 grade. Vor fi averse în data de 11 septembrie noaptea, pe parcursul zilei de 12 septembrie şi temporar după data de 16 septembrie.

În Transilvania, până în data de 20 septembrie, vor alterna intervalele cu vreme caldă şi cele cu vreme răcoroasă. Cel mai cald va fi la începutul intervalului, când media maximelor va fi de 31 de grade, iar a minimelor de 13 - 14 grade, iar cel mai răcoare, în jurul zilelor de 13 septembrie şi 20 septembrie, când în medie, valorile termice diurne vor fi de 20 de grade, iar cele nocturne de 8 - 9 grade. În continuare, până la finalul intervalului de prognoză, temperatura aerului nu va mai avea variaţii semnificative. Vor fi averse în zilele de 12 şi 13 septembrie, şi din nou, temporar şi aproape în fiecare zi, după data de 17 septembrie.

În zona Maramureşului, valorile termice diurne vor scădea de la o medie de 31 de grade în prima zi, până la aproximativ 20 de grade în data de 13 septembrie. În următoarele patru zile se va încălzi, după care se va răci din nou, astfel că, în jurul datei de 21 septembrie, media maximelor va fi de 20 de grade. În ultimele zile de prognoză se va încălzi uşor şi treptat. Media temperaturilor minime va urca până la 15 grade, în 12 septembrie dimineaţa, iar ulterior va scădea şi va atinge 9 grade în data de 14 septembrie. Temperaturile nocturne vor creşte din nou şi vor atinge, în medie, 13 grade, în data de 17 septembrie. În cea de-a doua săptămână de prognoză trendul general al temperaturilor minime va fi de scădere, de la o medie de 11 grade în prima zi, la 9 - 10 grade, în ultimele zile. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în jurul datei de 12 septembrie şi, din nou, după data de 16 septembrie.

În Moldova, la începutul primei săptămâni, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a regiunii, apoi valorile termice diurne vor marca o scădere, de la o medie de 31 de grade, la una de 23 de grade, în ziua de 13 septembrie. În zilele următoare, până pe 17 septembrie, se va încălzi, iar media temperaturilor diurne va atinge 29 de grade. Va urma o nouă răcire, temperaturile maxime urmând să atingă în ultimele zile de prognoză 21 - 22 de grade. În ceea ce priveşte regimul termic nocturn, evoluţia va fi asemănătoare: la început vor fi temperaturi minime, în medie, de 17 grade, în noaptea de 13 spre 14 septembrie vor scădea până spre 11 grade, apoi vor creşte uşor până la 15 grade, iar după data de 17 septembrie vor ajunge din nou în jurul valorii de 11 grade. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai ridicată în ziua de 12 septembrie, precum şi în intervalul 18 - 23 septembrie.

În Dobrogea, până la începutul celei de-a doua săptămâni, variaţiile de temperatură nu vor fi semnificative, maximele diurne urmând a se situa, în medie, între 25 şi 27 de grade. Excepţie vor face primele două zile, când media lor va fi în jurul valorii de 29 de grade. Ulterior, valorile medii ale temperaturilor maxime vor scădea uşor şi treptat şi vor fi cuprinse între 23 şi 25 de grade. În primele două nopţi, temperaturile minime vor fi, în medie, de aproximativ 19 grade, în noaptea următoare vor scădea până spre 16 grade, pentru ca în intervalul 15 - 18 septembrie să nu mai aibă variaţii semnificative. În continuare, până la finalul intervalului de prognoză, media temperaturilor minime va scădea treptat, cu 3 - 4 grade.De asemenea, vor fi condiţii pentru averse în jurul datei de 13 septembrie, dar şi în intervalul 19 - 23 septembrie.

În Muntenia, în perioada 11 - 13 septembrie, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a regiunii, deşi valorile termice diurne vor scădea treptat, de la 33 de grade la 28 de grade, în medie regională. Începând cu data de 14 septembrie, maximele diurne vor creşte din nou, urmând a se situa în jurul valorii de 30 de grade, pentru ca după 17 septembrie să urmeze o nouă scădere a temperaturilor maxime, până spre 23 - 24 de grade. Totodată, minimele vor scădea la începutul intervalului, de la valori medii de 17 grade la 13 grade, în noaptea de 13 spre 14 septembrie, apoi, până în data de 18 septembrie, vor creşte spre 14 - 15 grade. În intervalul 19 - 24 septembrie o nouă răcorire a vremii va face ca media temperaturilor minime să scadă treptat, până la 11 - 12 grade. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai ridicată în intervalul 18 - 23 septembrie, dar condiţii pentru ploi de scurtă durată, izolate, vor fi şi în primele zile din interval.

[citeste si]

În Oltenia, vremea va fi călduroasă în prima zi a săptămânii, cu o medie a valorilor termice de 33 de grade, apoi se va răci, astfel încât în ziua de 13 septembrie vor fi 25 de grade. După această dată maximele diurne vor creşte din nou, dar nu vor mai depăşi media de 30 - 31 de grade. Din 17 septembrie vremea va intra din nou într-un proces de răcire, media temperaturilor maxime ajungând la valori de 23 - 24 de grade. Minimele termice vor scădea la începutul intervalului, de la valori medii de 17 grade la valori de 11 grade, apoi vor creşte treptat până la o medie de 15 grade în nopţile de 17 şi 18 septembrie. După această perioadă vremea se va răcori din nou, astfel că minimele vor fi cuprinse între 11 şi 13 grade, în medie regională. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai ridicata în ziua de 11 septembrie, când vor fi posibile cantităţi de apă mai importante, dar şi în intervalul 17 - 22 septembrie.

La munte, în prima zi, vremea va fi caldă, apoi temperaturile maxime vor scădea accentuat de la valori, în medie, de 21 de grade, până la 12 grade, în ziua de 13 septembrie. Ulterior acestei răciri, vremea va intra într-un proces de încălzire, către valori medii maxime de 19 grade, însă după data de 19 septembrie temperaturile vor scădea din nou, neavând variaţii semnificative de la o zi la alta. La începutul intervalului, minimele vor scădea de la valori medii în jurul a 12 grade, spre 5 grade în noaptea de 13 spre 14 septembrie, după care vor creşte uşor de la o zi la alta spre valori de 10 grade, în 17 septembrie.

După această dată şi până spre sfârşitul intervalului, se va produce o nouă răcorire a vremii, astfel că valorile medii ale temperaturii minime vor ajunge să fie de 5 - 6 grade. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi ridicată în intervalul 11 - 14 septembrie, dar şi între 17 şi 24 septembrie. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google PlayIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.24
YesMy