ANM, prognoza meteo pentru două săptămâni. Paști 2018, VREMEA pe regiuni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, pe regiuni. Prognoza e valabilă până-n 8 aprilie 2018, adică până-n ziua de Paști. 

PROGNOZA METEO. VREMEA ÎN BANAT

ANM, prognoza meteo pentru două săptămâni. Paști 2018, VREMEA pe regiuni  Perioada de prognoză va debuta cu o vreme rece, chiar deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie, cu valori diurne, în medie, de 8...9 grade și nocturne de 0...2 grade. Dar, în intervalul 28 martie – 5 aprilie, un proces de încălzire treptată a vremii va determina atingerea unor valori medii de aproximativ 21 de grade pentru temperaturile maxime și 8 grade pentru cele minime, vremea devenind caldă pentru început de aprilie. Ulterior, regimul termic va marca o scădere ușoară și treptată, astfel încât, la finalul celei de a doua săptămâni de prognoză, se vor înregistra valori termice comparabile cu normele perioadei, respectiv 16 grade ca medie a maximelor diurne și 6 grade pentru minimele nocturne. Vor fi precipitații în fiecare zi a intervalului de prognoză, dar în jurul datelor de 29 și 31 martie, precum și 1 aprilie, acestea se vor semnala pe arii extinse.

PROGNOZA METEO. VREMEA ÎN CRIȘANA

ANM, prognoza meteo pentru două săptămâni. Paști 2018, VREMEA pe regiuni   Pe 26 și 27 martie vremea se va menține rece pentru această perioadă a anului, maximele termice vor atinge, în medie regională, 8...10 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 0 grade. Ulterior, va avea loc un proces de încălzire treptată, care va determina, pe 31 martie, o medie a temperaturilor diurne de 19 grade și a celor nocturne de 7 grade, caracterizând o vreme caldă pentru ultima zi a lunii martie. În prima săptămână din aprilie, vor fi alternanțe termice, dar pe ansamblu, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 și 19 grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 4 aprilie și cele mai coborâte la începutul și sfârșitul săptămânii. Temperaturile minime se vor încadra, în general, între 4 și 6 grade în această a doua jumătate a intervalului de prognoză. Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată pe întreg parcursul celor două săptămâni de prognoză, însă între 29 martie și 1 aprilie, precum și în jurul datei de 4 aprilie, acestea se vor semnala pe arii mai extinse și pot fi, izolat, mai importante cantitativ.

PROGNOZA METEO. VREMEA ÎN TRANSILVANIA

ANM, prognoza meteo pentru două săptămâni. Paști 2018, VREMEA pe regiuni   Vremea rece se va menține în primele zile ale prognozei, când se vor înregistra maxime diurne de aproximativ 8 grade și minime nocturne situate între -4 și 0 grade, în medie regională. Apoi regimul termic va marca o creștere treptată, astfel încât, pe 31 martie, se vor atinge aproximativ 18 grade ziua și 3...4 grade noaptea, vremea devenind caldă pentru final de martie. Intervalul 1 – 8 aprilie va fi caracterizat de ușoare variații ale temperaturilor medii diurne, ce se vor încadra, în general, între 14 și 18 grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 4 aprilie. Cele mai scăzute valori se vor înregistra la începutul și sfârșitul celei de a doua săptămâni a intervalului de prognoză, când regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru prima decadă de aprilie. Până în data de 23 martie, temporar vor fi precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare. Probabilitatea de precipitații predominant sub formă de ploaie va fi în creștere din nou după data de 27 martie.

PROGNOZA METEO. VREMEA ÎN MARAMUREȘ

ANM, prognoza meteo pentru două săptămâni. Paști 2018, VREMEA pe regiuni   Intervalul 26 – 29 martie va fi caracterizat de o vreme rece, cu valori medii ale temperaturilor diurne de 8...10 grade și ale celor nocturne situate între -3 și 1 grad. Apoi vremea se va încălzi și pe 31 martie se vor înregistra maxime termice de aproximativ 17 grade și minime de 6 grade, în medie regională, ce vor caracteriza un regim termic ușor peste cel obișnuit la sfârșitul lunii martie. Între 1 și 8 aprilie, vor fi ușoare variații ale temperaturii aerului, între valorii medii de la 13 grade ziua și 3...4 grade noaptea, la începutul și sfârșitul acestui interval, până la 18 grade ziua și 5 grade noaptea, în jurul datei de 4 aprilie. Se vor semnala precipitații pe arii relativ extinse pe întreg parcursul intervalului de prognoză, dar acestea vor fi mai însemnate cantitativ înter 29 martie și 1 aprilie și, din nou, în jurul datei de 4 aprilie.

PROGNOZA METEO. VREMEA ÎN MOLDOVA

ANM, prognoza meteo pentru două săptămâni. Paști 2018, VREMEA pe regiuni   Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, valorile termice diurne vor marca o creștere treptată, de la 5 grade în prima zi până la 19 grade pe 31 martie, cînd vremea va deveni caldă, apoi vor scădea până la 16 grade, în intervalul 1 – 2 aprilie. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză, temperaturile maxime vor crește din nou până la valoarea de 19 grade, pe data de 4 aprilie. Ulterior, regimul termic va marca o nouă scădere, ajungându-se, în ultimele două zile de prognoză, la o medie regională de 14 grade. Temperaturile minime se vor situa sub norma climatologică în primele zile de prognoză, când vor fi cuprinse între - 4 și 0 grade, apoi vor crește până la 7 grade, în jurul datei de 1 aprilie. Prima săptămână din aprilie va fi caracterizată de un regim termic ușor fluctuant, concretizat prin maxime diurne situate, în general, între 4 și 6 grade. Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, pe tot parcursul perioadei de prognoză, dar probabilitatea ca acestea să se semnaleze pe arii mai extinse va fi ridicată pe 26 și 27 martie și, din nou, în jurul datei de 1 aprilie.

PROGNOZA METEO. VREMEA ÎN DOBROGEA

ANM, prognoza meteo pentru două săptămâni. Paști 2018, VREMEA pe regiuni   În intervalul 26 - 28 martie, vremea va fi rece, iar temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul valorii de 8 grade, apoi vor crește treptat până la 16 grade pe 31 martie, când vremea va deveni caldă pentru sfârșitul lunii martie. În cea de-a doua săptămână de prognoză, variațiile termice nu vor fi semnificative, astfel încât media temperaturilor diurne se va situa între 13 și 16 grade, cu cele mai scăzute valori la începutul și sfârșitul săptămânii și cele mai ridicate la mijlocul acesteia. Temperaturile minime se vor situa în intervalul 26 – 29 martie în jurul normelor climatologice, cu valori cuprinse, în general, între 2 și 4 grade, apoi vor crește treptat până la valoarea de 9 grade pe data de 1 aprilie. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni regimul termic nocturn se va menține relativ constant și se va concretiza prin valori medii de 6...8 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, în general slabe cantitativ, va fi mai ridicată în jurul datei de 26 martie.

PROGNOZA METEO. VREMEA ÎN MUNTENIA

ANM, prognoza meteo pentru două săptămâni. Paști 2018, VREMEA pe regiuni  Vremea, deosebit de rece la începutul intervalului, când se va înregistra o medie de 5 grade a temperaturilor diurne, se va încălzi ușor și treptat, astfel încât până la sfârșitul lunii martie va deveni caldă, cu o medie regională a valorilor diurne de aproximativ 22 de grade. În primele două zile ale lunii aprilie mediile diurne vor scădea spre 18 grade, iar în a doua săptămână de prognoză vor fi ușoare variații termice de la o zi la alta, iar media regională se va situa între 16 și 21 de grade, cu cele mai scăzute valori la sfârșitul intervalului de prognoză. Temperaturile minime se vor situa în jurul unei valori medii de 0 grade în primele 4 zile, apoi vor crește treptat până la sfârșitul primei săptămâni, spre aproximativ 7 grade. În cea de a doua săptămână, mediile nocturne se vor încadra între 5 și 7 grade. În primele zile ale intervalului de prognoză, precum și în jurul datei de 1 și 6 aprilie, vor fi precipitații pe arii relativ extinse, iar în celelalte zile probabilitatea de apariție a acestora va fi mai redusă.

PROGNOZA METEO. VREMEA ÎN OLTENIA

ANM, prognoza meteo pentru două săptămâni. Paști 2018, VREMEA pe regiuni   Vremea deosebit de rece de la începutul intervalului se va încălzi treptat și va deveni caldă pentru sfârșit de martie, astfel încât media temperaturilor maxime va crește de la 4 grade la 20 de grade în decursul primei săptămâni de prognoză. Cea de a doua săptămână va debuta cu o scădere ușoară a mediilor diurne, spre 18 grade, urmată de o creștere până în data de 4 aprilie, când se vor înregistra 20 de grade, apoi o nouă scădere spre o medie de 16 grade la sfârșitul intervalului de prognoză. Temperaturile minime se vor menține scăzute, situându-se în jurul unei valori medii de 0 grade până pe 29 martie, apoi vor crește spre 7 grade la începutul lunii aprilie. Regimul termic nocturn va avea în a doua săptămână, de asemenea, ușoare variații, iar media temperaturilor minime se va situa între 5 și 7 grade. În primele două zile, precum și la sfârșitul primei săptămâni de prognoză, vor fi precipitații pe arii relativ extinse, iar în rest probabilitatea de apariție a acestora va fi mai redusă.

PROGNOZA METEO. VREMEA LA MUNTE

ANM, prognoza meteo pentru două săptămâni. Paști 2018, VREMEA pe regiuni   Vremea va fi rece în primele zile ale intervalului de prognoză, când maximele diurne se vor situa în jurul unei valori medii de 0 grade, iar minimele nocturne vor fi negative, cuprinse între -6 și -4 grade. Ulterior, va avea loc un proces de încălzire, astfel încât pe 31 martie va fi mai cald decât în mod obișnuit la sfârșitul lunii martie, media maximelor va fi de aproximativ 10 grade, iar minimele vor deveni ușor pozitive. În a doua săptămână de prognoză vor fi alternanțe termice, astfel încât valorile diurne se vor încadra, în general, între 6 și 8 grade, mai ridicate în jurul datei de 4 aprilie, spre 10 grade, iar cele nocturne vor fi cuprinse între -1 și 2 grade, în medie, pe tot parcursul acestei săptămâni.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel