ANM, COD PORTOCALIU de GER. Recomandările medicilor pentru a face faţă frigului

Ema Apostu / 27 feb 2018 / 23:36 Salveaza PDF Comentarii

Statul în frig poate cauza hipotermie, degerături, dar şi probleme legate de starea psihică, precum somnolenţa, pierderile de memorie sau dificultăţile de vorbire. În aceste condiții, se pierde până la 50% din căldura corpului prin extremităţi. 

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti au făcut câteva recomandări populaţiei pentru a trece cu bine de această perioadă cu temperaturi foarte scăzute.

Astfel, se impune consumul de alimente bogate în proteine şi grăsimi nesaturate, fructe, legume şi evitarea consumului băuturilor alcoolice.

Totodată, trebuie evitate deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig, iar în cazul în care ele sunt absolut necesare – o îmbrăcăminte adecvată, informează exquis.ro.

Atenție specială

Persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, trebuie să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiţii de temperaturi scăzute.

O atenţie specială trebuie acordată copiilor şi trebuie să se evite situaţiile în care aceştia sunt lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate, părinţii fiind rugaţi să evite transporturile pe distanţe lungi în vehicule fără posibilităţi de climatizare şi neechipate corespunzător.

De asemenea, trebuie să se evite expunerea prelungită a mâinilor şi picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28