Aniversare UNIFUN. Claudiu Lucaci: Era voluntariat pe vremea aceea

Sunt 25 de ani de când primul post de radio independent a emis în România, UNIFUN Radio Bucureşti. Claudiu Lucaci, actualul șef al departamentului de știri din TVR, a făcut parte din echipa radioului și povestește cum era pe vremea aceea.

”Eu am venit puțin mai târziu în echipa UNIFUN. Am lucrat gratuit. A fost o dorință de a mea pentru că înainte de 90 ascultam muzică la posturi străine, interzise de dictatură. Atunci mi-am exprimat dorința de a lucra în radio. Pe vremea aceea era o efervescență . Veneau oameni plecau.

Nu prea se găsea muzică. Eu am venit cu muzica pe care o știam. Era muzică din SUA. În paralel lucram la Tineretul Liberă. La vremea aceea se lucra din pasiune, nu prea erau bani, era mai mult un voluntariat. Era o chestie de pasiune. Unii dintre ei aveau alte joburi. Oamenii învățau acolo radio. Erau studenți. Asta era ideea”, a spus Claudiu Lucaci pentru DC News.

Redacția UNIFUN radio era la etajul IV al Universităţii Bucureşti şi asigura emisia 24 de ore din 24.

Tehnica radioului se rezuma la un mixer improvizat, benzi de magnetofon, viniluri şi casete pe care iniţiatorii radioului le aduceau de acasă, a relatat la Telejurnal reporterul TVR Aura Poteraşu, de la întâlnirea celor care au pus bazele UNIFUN Radio Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel