Aniversare la Casa Regală. Principele Radu, sărbătoritul zilei. Cum s-a cunoscut cu MS Margareta, Custodele Coroanei

Aniversare la Casa Regală a României.

Alteța Sa Regală Principele Consort Radu împlinește astăzi vârsta de 60 de ani. Potrivit Familiei Regale, acesta s-a născut la 7 iunie 1960, la Iași. Este fiu al profesorului doctor René Duda și al medicului Gabriela Constandache.

S-a căsătorit cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române la 21 septembrie 1996. Cei doi s-au cunoscut prin intermediul unei fundații de binefacere.

A devenit Principe al României și Alteță Regală în 2005.

Din 1974 până în 1999, Principele Radu a avut o carieră artistică în teatru, film și televiziune în țară și în Franța, Belgia, Elveția, Luxemburg, S.U.A., Israel, Macedonia și Camerun. El a realizat în 1993 primul proiect de terapie prin artă “Artécole” la UNITER, pentru orfanii din România.

Principele a jucat un rol important în cadrul vizitelor oficiale ale Regelui Mihai I din 1997 și 2002, pentru integrarea României în NATO și UE în Marea Britanie, Belgia, Spania, Luxemburg, Țările de Jos, Norvegia, Suedia și Danemarca, ca și pentru vizitele din SUA (mai și octombrie 2000).

În 1997-2014, Principele Radu a însoțit pe Regele Mihai în călătoriile lui în România, Europa și SUA. Alteța Sa Regală a creat conceptul Turneului Mileniului, pe care Majestatea Sa l-a făcut în țară pentru anul 2000. De la revenirea în România, la Palatul Elisabeta, în anul 2001, Majestatea Sa Margareta și Principele Radu reprezintă Familia Regală în sute de acțiuni publice anual, în București, în țară și în străinătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel