Aniversare Crucea Roșie Română. Sărbătoare la Palatul Elisabeta

Palatul Elisabeta
Palatul Elisabeta

În timpul domniei Principelui Suveran Carol I, cu concursul nemijlocit al Principesei Elisabeta (Carmen Sylva), a luat naștere “Societatea Crucea Roșie din România”, în ziua de 4 iulie 1876. Cu excepția anilor dictaturii comuniste, Familia Regală a fost mereu alături de Societatea Națională de Cruce Roșie din România.

"Pe parcursul existenței ei, Societatea Națională de Cruce Roșie din România a beneficiat de patronajul Reginelor Elisabeta, Maria și Elena. Reginele, ca și organizația, au fost puternic implicate în Războiul de Independență și în cele două Războaie Mondiale, scriind o pagină importantă, de eroism, umanitate, patriotism și rezistență, în cele mai dificile momente ale istoriei moderne.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei continuă tradiția de aproape un secol și jumătate a marii organizații, fiind aleasă pentru a doua oară președintele Societății Naționale de Cruce Roșie. Astăzi, 4 iulie 2019, Majestatea Sa și Principele Radu vor găzdui o sărbătoare a Crucii Roșii în grădina Palatului Elisabeta, la care vor participa voluntari și susținători ai societății naționale din întreaga țară.

La mulți ani, Crucea Roșie Română!", transmite Familia Regală a României pe site-ul oficial. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel