Aniversare Crucea Roșie Română. Sărbătoare la Palatul Elisabeta

Mihai Ciobanu / 04 iul 2019 / 14:07 Salveaza PDF Comentarii
Palatul Elisabeta
Descriere foto: Palatul Elisabeta

În timpul domniei Principelui Suveran Carol I, cu concursul nemijlocit al Principesei Elisabeta (Carmen Sylva), a luat naștere “Societatea Crucea Roșie din România”, în ziua de 4 iulie 1876. Cu excepția anilor dictaturii comuniste, Familia Regală a fost mereu alături de Societatea Națională de Cruce Roșie din România.

"Pe parcursul existenței ei, Societatea Națională de Cruce Roșie din România a beneficiat de patronajul Reginelor Elisabeta, Maria și Elena. Reginele, ca și organizația, au fost puternic implicate în Războiul de Independență și în cele două Războaie Mondiale, scriind o pagină importantă, de eroism, umanitate, patriotism și rezistență, în cele mai dificile momente ale istoriei moderne.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei continuă tradiția de aproape un secol și jumătate a marii organizații, fiind aleasă pentru a doua oară președintele Societății Naționale de Cruce Roșie. Astăzi, 4 iulie 2019, Majestatea Sa și Principele Radu vor găzdui o sărbătoare a Crucii Roșii în grădina Palatului Elisabeta, la care vor participa voluntari și susținători ai societății naționale din întreaga țară.

La mulți ani, Crucea Roșie Română!", transmite Familia Regală a României pe site-ul oficial. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25