Anisie: Dacă nu trece de Parlament amânarea evaluării naționale transdisciplinare, vom da OUG

Ministrul Educației a spus că va Guvernul va recurge la Ordonanță de Urgență.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că dacă nu va trece în Parlament inițiativa privind amânarea evaluării naționale transdisciplinare, Ministerul va iniția o ordonanță de urgență, conform Agerpres.

Întrebată de jurnaliști cât timp se amână aplicarea măsurii, ea spus: „E o inițiativă legislativă din partea Parlamentului, este vorba despre evaluarea copiilor care sunt acum în clasa a VII-a. (...) Dacă ne referim la inițiativa din Parlament, e atributul Parlamentului, deci nu pot eu să mă pronunț. Dacă nu va trece această inițiativă, Ministerul Educației va iniția o ordonanță de urgenta pentru prorogarea termenului de aplicabilitate”.

Elevii trebuie să aibă o evaluare asemănătoare cu cea din prezent

Ea a menționat că, încă de la preluarea mandatului de Ministru al Educației, a spus că va susține faptul că acești elevi trebuie să aibă o evaluare asemănătoare cu cea din prezent.

„Până la acest moment nu s-a realizat o predare transdisciplinară, în aşa fel încât copii să poată să fie pregătiţi. Mai mult decât atât, în Legea 1 e prevăzut faptul că portofoliul educaţional al elevului reprezintă parte a admiterii şi a evaluării copilului, prin urmare, nu s-a definit acest portofoliu educaţional, nu există acest portofoliu educaţional, deci cum putem să îi lăsăm pe elevii noştri ca la anul să aibă evaluare pentru care (...) nu au fost pregătiţi?", a spus ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel