Anina: Cel mai mare angajator este ... liceul orașului

Cel mai mare angajator din Anina, la ora actuală, este Liceul "Mathias Hammer" din oraş, a declarat miercuri, în şedinţa de Dialog Social, administratorul public al localităţii, Dan Vlad. 

"Locurile de muncă reprezintă o mare problemă pentru oraşul Anina, mai ales după anul 2006 când, ca urmare a unui tragic accident, a fost închisă mina. Pentru că nu s-au găsit soluţii, populaţia oraşului a plecat să muncească în străinătate. Prin urmare, cel mai mare angajator din Anina este Liceul 'Mathias Hammer', urmat de Primăria Anina şi S.C. Antrepriza Steier SRL, la care acţionar unic este Consiliul Local Anina", afirmă Dan Vlad. 

Pentru a veni în sprijinul mediului de afaceri, având ca scop crearea de locuri de muncă în Anina, Consiliul local a aprobat o hotărâre privind Schema de ajutor de minimis pentru stimularea investiţiilor, prin care se acordă o serie de facilităţi şi scutiri de la plata taxelor şi impozitelor societăţilor comerciale care investesc, pentru început, minim 200.000 euro şi creează cel puţin 20 de noi locuri de muncă pe obiectiv de investiţii şi le menţin timp de trei ani. 

Până la această dată însă, nicio societate comercială nu a solicitat să beneficieze de Hotărârea Consiliului Local Anina. 

Administratorul public a mai menţionat că şansa Aninei o reprezintă dezvoltarea turismului, fapt pentru care au fost accesate fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014 - 2020, în acest sens fiind în implementare proiectul "Restaurarea, conservarea, reabilitarea şi punerea în valoare a monumentului de clasa A - Ansamblul Puţului I Anina", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel