Animalele exotice capturate din curtea lui Nuţu Cămătaru, spre grădina zoologică

Tudor Tim Ionescu a anunţat că cele cinci animale exotice capturate din curtea lui Nuţu Cămătaru vor fi redirecţionate către o singură grădină zoologică din ţară. 

"Poveste cu sfârșit fericit pentru cele 5 animale exotice deținute ilegal în #București! După ce acum 2 săptămâni un exemplar de macac japonez a fost capturat în sectorul 5 din București și săptămâna trecută încă 2 exemplare din aceeași specie, precum și 2 coati au fost confiscați de Garda Naţională de Mediu, cu sprijinul ASPA București, astăzi toate cele 5 animale au fost integrate în noul lor habitat în Gradina Zoologică Târgu #Mureș.

Spațiile sunt amenajate astfel încât viețuitoarele să trăiască în condiții asemănătoare celor din mediul natural. Cele trei exemplare de macac locuiesc acum împreună. Acestea s-au adaptat rapid la noul spațiu, se comportă ca un grup și au interacționat cu vecinii lor, alți trei macaci veterani ai grădinii, unul dintre ei în vârstă de 26 de ani.

Și cei doi coati s-au simțit în largul lor în padocul grădinii Tg. Mureș. Pentru moment au fost cazați în țarcul vecin celorlalți doi coati existenți pentru a se cunoaște și a se obișnui unii cu prezența celorlalți. Vestea bună este că deja au interacționat foarte bine prin pereții despărțitori și în curând vor fi mutați împreună", a scris Tudor Ionescu pe Facebook. 

De ce Zoo Târgu Mureş

"A fost aleasă #ZOO Tg. Mureș deoarece este cea mai mare din țară (se întinde pe o suprafață de 40 ha), are cel mai mare număr de animale (800 de animale, aici trăiesc singurii elefanți din țară și singura girafă din țară) și a împlinit recent 55 de ani de la înființare, asta înseamnă zeci de ani de experiență cu animalele sălbatice și exotice.

După această experiență neplăcută, salvată doar de colaborarea unor oameni dedicați, în frunte cu medicul veterinar Ovidiu Roșu și Fundaţia Visul Luanei, se impun o discuție atât în #București cât și-n România, legată de atribuțiile instituțiilor, de procedura de acțiune și de cadrul legislativ", a mai scris consilierul general. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel