Animalele de companie fac Covid-19 de la stăpânii bolnavi. Se recomandă evitarea contactului

Foto Pexels
Foto Pexels

Animalele de compania fac Covid-19 dacă și stăpânii lor trec prin boală.

Animalele de companie dezvoltă în mod comun Covid-19 dacă stăpânii lor fac boala, spun studii recente. Conform BBC, probele au fost prelevate de la 310 pisici și animale din 196 de familii diferite care au fost confirmate cu infecția. Șase pisici și șapte câini aveau rezultat RT-PCR pozitiv, în timp ce 54 de alte animale de companie aveau anticorpi pentru virus, semn că au trecut prin boală.

Cel mai bine este să evităm pisica sau câinele dacă suntem bolnavi de Covid-19, spun experții

                              

„Dacă ai Covid-19, ar trebui să eviți contactul cu câinele sau pisica ta, la fel cum ar trebui să procedezi și în cazul contactului cu alte persoane”, a transmis dr. Els Broens, de la Universitatea din Utrecht, Olanda. „Principala îngrijorare nu este neapărat starea de sănătate a animalelor, ci potențialul risc de a transforma necuvântătoarele într-un rezervor pentru virus care așteaptă să treacă din nou la populația umană”.

Autorii studiului au spus că nu există dovezi că până acum vreun stăpân a fost infectat cu coronavirus de animalul său de compania, dar acest lucru este greu de detectat fiindcă SARS-CoV-2 se răspândește atât de repede printre oameni. Cele mai multe animale infectate tind să fie asimptomatice sau să arate simptome ușoare la bolii Covid-19.

Riscul de transmitere de la animal la om nu este 0%, doar că este greu de crezut că necuvântătoarele joacă un rol în pandemie

                   

„Nu putem să spunem că este un risc de 0% pentru stăpânii de animale de a contracta Covid-19 de la necuvântătoare”, a transmis centrul microbiologic veterinar al dr. Broens. „În acest moment din pandemie, infectările încă se realizează de la om la om, astfel că n-am avea cum să detectăm contrariul”.

Veterinarii din Rusia au început deja să vaccineze împotriva Covid-19 animale de companie. Însă, dr. Broens nu vede încă un beneficiu științific pentru această dorință de a vaccina necuvântătoarele. „Pare tare improbabil că animalele de companie joacă un rol în pandemie”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel