Animale exotice, găsite în curtea lui Nuţu Cămătaru. Tudor Ionescu: Sunt mici şanse ca o persoană fizică să le poată deţine, legal

Consilierul general din partea ALDE, Tudor Tim Ionescu, a dezvăluit ce se va întâmpla cu animalele exotice găsite în curtea lui Nuţu Cămătaru, în urma percheziţiilor din această dimineaţă. 

"Condiţiile de deţinere sunt specifice şi drastice în cazul animalelor exotice, aşa cum sunt ele reglementate. Dacă se autorizează o persoană fizică sau juridică, în acest sens, există această posibilitate, de a le deţine. Dar în afară de grădinile zoologice, slabe sunt şansele de a deţine un astfel de animal în oraş, ceea ce a dus şi în anii trecuţi la confiscarea unor lei din aceeaşi locuinţă.

În acest moment, la sesizarea Poliţiei Naţionale, care a făcut percheziţii ca urmare a episodului de săptămâna trecută cu maimuţa de pe străzile Bucureştiului, a fost chemată Garda de Mediu, care va dispune ridicarea animalelor, dacă sunt exotice. Ele vor fi tranchilizate şi transportate în centrele ASPA sau în alte centre şi, mai important, va trebui să găsim un sanctuar unde ele să îşi continue viaţa liniştite. ASPA a adresat scrisori către grădini zoologice din România şi sperăm ca săptămâna viitoare ele să poată fi relocate", a declarat Tudor Ionescu la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel