Animale batjocorite în județul Gorj. Autoritățile au salvat peste 25 de cai, câini și pisici bătute sau înfometate

foto: Freepik
foto: Freepik

Bilanț îngrijorător, la sfârșitul lui 2023, în județul Gorj. Zeci de animale au fost tratate necorespunzător, potrivit autorităților care le-au ridicat din gospodării.

De la începutul anului, zeci de animale, printre care se numără cai, porci, găini, rațe, pisici, au fost aduse în adăposturi după ce s-a constatat că stăpânii lor nu aveau grijă de ele. Potrivit reprezentanților Direcției pentru Gestionarea Animalelor Gorj, animalele nu erau tratate corespunzător. Mai mult, erau agresate fizic și lăsate fără apă și hrană.

Peste 25 de animale au fost salvate din gospodăriile din județul Gorj de către autorități.

 „Nu ne așteptam să ridicăm atâtea animale tratate necorespunzător. Erau nehrănite sau chiar bătute. Le-am ridicat. Am fost solicitați de către poliție. Am ridicat cai, păsări precum rațe sau gâște, pisici, câini și un porc. Porcul erau într-o gospodărie din Bălești. Nu era îngrijit cum trebuie. Ajunsese într-o stare deplorabilă. L-am dus la adăpostul din Argeș. Medicul de acolo a vrut să îl ducă la București la RMN, dar porcul a murit înainte să fie dus la RMN. Adăposturi pentru câini sunt la Târgu Jiu, Rovinari și Orăștie cu care noi avem contracte. Porcii îi ducem în Argeș, caii în Bacău. Sper să avem cât mai puține intervenții în noul an”, a declarat Luis Popa, directorul Direcției pentru Gestionarea Animalelor Gorj pentru gds.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel