Animal extrem de rar, văzut după 100 de ani în Africa

Un animal foarte rar a fost fotografiat pentru prima dată în circa 100 de ani în Africa.

Un extrem de rar leopard negru a fost fotografiat pentru prima dată în circa 100 de ani în Africa, informează publicaţia britanică Daily Mail. Mitica creatură a fost fotografiată în Kenya de Will Burrard-Lucas, un fotograf britanic, în timpul unei plimbări de noapte. Potrivit DM, este pentru prima dată când un astfel de leopard a fost surprins pe cameră în Africa în ultimii 100 de ani.

Blana sa întunecată, pe care petele specifice leopardului se desluşesc cu greutate, este rezultatul unei variaţii genetice denumite melanism (o pigmentaţie neagră excesivă a părului şi pielii, n.red.), opusă albinismului. Burrard-Lucas a declarat pentru Daily Mail că încă din copilărie visul său a fost să fotografieze un astfel de leopard, astfel că, după ce a aflat ca mai multe exemplare de acest fel au fost zărite în zona Laikipia din Kenya, s-a decis să plece într-o expediţie în această zonă în luna ianuarie. În colaborare cu biologi locali, el a instalat mai multe camere activate de la distanţă, echipate cu senzori de mişcare/infraroşu, în zonele unde se credea că ar trăi aceşti leoparzi. Fotograful a declarat că nu şi-a putut crede ochilor când întorcându-se la una dintre acestea într-o zi, el a văzut un leopard negru uitându-se direct către cameră.

Citește și: Călugăr, ucis în timp de medita într-o rezervație de tigri

Primele imagini confirmate în aproape 100 de ani

Nicholas Pilfold, un biolog de la San Diego Zoo Global, care studiază în prezent leoparzii din Laikipia şi l-a ajutat pe Burrard-Lucas cu proiectul său fotografic, a confirmat că surprinderea pe cameră a unui leopard negru este un eveniment extrem de rar. 'Întotdeauna am auzit că leopardul negru trăieşte în această regiune, dar povestirilor le lipseau imaginile de înaltă calitate care să le confirme existnţa', a declarat acesta. 'Acestea sunt primele imagini confirmate în aproape 100 de ani ale unui leopard negru în Africa, iar aceasta regiune este singura din Africa în care trăieşte leopardul negru', a adăugat biologul.

Leoparzii negri sunt, de obicei, asociaţi pădurilor dese unde se crede că blana lor de culoare închisă îi ajută să se ascundă. Din acest motiv, aceştia au fost văzuţi în cea mai mare parte în pădurile din Asia. Potrivit specialiştilor, leopardul negru surprins pe cameră era o tânără femelă, aflată în compania unui alt leopard, cu colorit normal, posibil un părinte.

Citește și: Game of Thrones, sezonul opt. Primele imagini, dezvăluite

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel