ANI: Vasile Astărăstoae este în stare de incompatibilitate

astarastoae(2)
astarastoae(2)

Vasile Astărăstoae se află în stare de incompatibilitate deoarece exercită simultan mai multe funcţii: rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi, preşedinte al Colegiului Medicilor din România, preşedinte al Colegiului Medicilor din Iaşi, director al Institutului de Medicină Legală Iaşi, preşedinte al Comisiei Centrale de Arbitraj din cadrul CNSAS şi membru în Comisia Superioară de Medicină, potrivit unei decizii a Agenției Naționale de Integritate.

Potrivit unui comunicat al ANI remis, luni,  Astărăstoae a încălcat dispoziţiile art. 215, alin. 3 din Legea nr. 1/2011 - Legea Educaţiei Naţionale - şi prevederile art. 441, alin. 1 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Conform dispoziţiilor art. 215, alin. 3, din Legea nr. 1/2011 - Legea Educaţiei Naţionale - "persoanele care ocupă o funcţie de conducere sau de demnitate publică nu pot exercita funcţia de rector pe perioada îndeplinirii mandatului", iar, potrivit prevederilor art. 441, alin 1 din legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, "nu pot primi sau exercita mandatul de membru al organelor de conducere ale colegiului medicilor din România, atât la nivel naţional cât şi teritorial, medicii care deţin funcţii de conducere în cadrul Ministerului Sănătăţii Publice, (...), al structurilor deconcentrate ale acestora, ori în cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. De asemenea, medicii pentru care în timpul mandatului de membru al organelor de conducere a intervenit situaţia de incompatibilitate sunt suspendaţi din funcţie".

Pe 27 martie 2008, Vasile Astărăstoae a fost numit, pentru perioada 2008 - 2012, în funcţia de Rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi.

Începând cu anul 2001 şi până în prezent, Vasile Astărăstoae exercită şi funcţia de conducere de Director al Institutului de Medicină Legală Iaşi.

Vasile Astărăstoae a fost numit, la data de 21 decembrie 2007, în funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor din România, pentru perioada 2007-2011.

Începând cu data de 16 decembrie 2003, Vasile Astărăstoae deţine funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor din Iaşi, iar din data de 04 mai 2006, el ocupă şi postul de preşedinte al Comisiei Centrale de Arbitraj din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Din 26 aprilie 2007, Vasile Astărăstoae deţine funcţia de membru în Comisia Superioară de Medicină Legală din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici".

În perioada ianuarie 2007 - decembrie 2010, Vasile Astărăstoae a desfăşurat activităţi didactice la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iaşi.

Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

Citește și:

Rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae, reclamat de ANI pentru abuz și conflict de interese

Astarăstoaie: Sunt șocat de atitudinea Agenției Naționale de Integritate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel