ANI: Trei primari în incompatibilitate

 Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate şi existenţa conflictului de interese de natură administrativă în cazul a trei primari ai unor comune din judeţele Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin şi Braşov. 

Potrivit unui comunicat al ANI, Ioan Szabo, primar al comunei Şanţ, judeţul Bistriţa-Năsăud, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 12 septembrie 2012 - 3 iulie 2014, deoarece a deţinut simultan funcţia de primar şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al şcolii Gimnaziale Enea Grapini din judeţul Bistriţa-Năsăud. 

Marian Vlasici, primar al comunei Lupac, judeţul Caraş-Severin, a fost declarat de ANI în conflict de interese administrativ, deoarece a încheiat un contract de concesiune pentru terenuri - categoria de folosinţă păşune - cu "Zuza din Lupac Cooperativa Agricolă" (în cadrul căreia soţia edilului deţine funcţia de administrator şi calitatea de membru cooperator fondator) şi un contract de executări de lucrări cu SC Consiron SRL Reşita (în cadrul căreia fiica primarului era angajată în funcţia de contabil), în cuantum de 7.397 lei. 

ANI a mai stabilit conflict de interese şi în cazul lui Nicolae Tiberiu Chirilaş, primar al comunei Vama Buzăului. În perioada deţinerii mandatelor de primar 2008 - 2012 şi 2012 - 2016, acesta a iniţiat, semnat şi aprobat două proiecte de hotărâre, un contract de concesiune încheiat între Primăria comunei Vama Buzăului şi Asociaţia "Transhumanţa Vama Buzăului" (asociaţie în cadrul căreia primarul a deţinut calitatea de membru fondator şi funcţia de preşedinte al Consiliului Director), precum şi documentele aferente acestuia. 

Astfel, în perioada 2010 - 2013, când Nicolae Tiberiu Chirilaş a deţinut calităţi şi funcţii în cadrul Asociaţiei "Transhumanţa Vama Buzăului", asociaţia a obţinut sprijin financiar în campaniile 2010 - 2013, în sumă totală de 8.430.951 lei, încălcând dispoziţiile art.70, art.71 şi art.76 din Legea nr.161/2003, coroborate cu prevederile art.75, lit. f) din Legea nr.393/2004, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel