ANI sesizează DNA: Primar acuzat de corupție

Agenția Națională de Integritate a sesizat Direcția Națională Anticorupție cu privire la fapte de corupție sesizate de un primar. 

Vizat de ANI este primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru. El este acuzat de infracțiunea de corupție și cea de conflict de interese. 

Potrivit ANI, în calitate de ordonator de credite, Florin Cârciumaru a semnat mai multe documente în beneficiul S.C. PRES SANITAS S.R.L. Târgu Jiu, societate de la care fiica sa a achiziționat, în anul 2010, prin tatăl său, un imobil la prețul de 70.200 Lei. Imobilul fusese achiziționat anterior, în anul 2007, de către această societate comercială cu prețul de 270.000 Lei.  În calitate de ordonator de credite, primarul a semnat trei programe de investiții din bugetul local, prin care s-au alocat fonduri pentru lucrarea "Rețea canalizare menajeră str. Constantin Dobrogeanu Gherea, Mun. Târgu Jiu", precum și un contract de lucrări încheiat între Primăria Municipiului Târgu Jiu și S.C. PRES SANITAS S.R.L. (11 documente întocmite pe parcursul procedurii de achiziție, premergătoare semnării contractului de lucrări, un act adițional la acest contract, 6 documente întocmite pe parcursul procedurii premergătoare semnării actului adițional precum și 6 ordonanțări de plată).

Valoarea totală a beneficiului obținut de către S.C. PRES SANITAS S.R.L. a fost de 133.509,7 Lei (aprox. 29.446,3 euro). Menționăm faptul că în perioada 2005 – 2010, S.C. PRES SANITAS S.R.L. a încheiat cu Primăria Municipiului Târgu Jiu mai multe contracte în valoare totală de 35.000.000 de lei (aprox. 7.719.453 Euro). În urma acestor constatări, ANI a sesizat DNA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel