ANI: Primarul Sibiului, Astrid Fodor, s-a aflat în stare de incompatibilitate

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, vineri, că a constatat starea de incompatibilitate în cazul a 30 de aleșii locali, între aceștia figurând și viceprimarii din timpul mandatului lui Klaus Iohannis la Primăria Sibiu: Virgil Popa şi Astrid Fodor, aceasta din urmă actual primar al municipiului. 

Potrivit comunicatului ANI, Fodor Astrid Cora s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 septembrie 2012 – 03 iulie 2014 întrucât a deținut simultan funcția de viceprimar al mun. Sibiu și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Colegiului Național „Samuel von Brukenthal" Sibiu. De asemenea, viceprimarul mun. Sibiu s-a aflat în stare de incompatibilitate și ca urmare a deținerii calității de membru în Consiliul de Administrație al Grădiniței de copii cu program prelungit nr. 37 Sibiu, în perioada 27 septembrie 2012 – 03 iulie 2014, încălcând astfel dispozițiile art. 87 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 161/2003.

O situație similară a fost constată și în cazul viceprimarului Virgil Popa, care s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 septembrie 2012 – 03 iulie 2014 întrucât a deținut simultan funcția de viceprimar al mun. Sibiu și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Grădiniței cu program prelungit nr. 19 Sibiu.

Inspectorii de integritate au mai constatat starea de incompatibilitate și pentru șase viceprimari, alți 9 viceprimari, 12 consilieri locali și un fost ales local). În două cazuri au fost identificate și indicii temeinice privind posibila săvârșire de către persoanele evaluate a infracțiunilor de fals în declarații, respectiv de conflict de interese de natură penală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel