ANI - Mircea Diaconu, intervenție dosar. Horia Georgescu: Vă spun cu mâna pe inimă...

Mircea Diaconu
Mircea Diaconu

Horia Georgescu, fost șef al ANI, a vorbit despre intervenția în dosarele ANI. 

"Eu am acționat cu bună credință, în limite legale și, de multe ori, chiar naiv fiind, am condus instituția." a spus Horia Georgescu. 

Discuții cu Maior

Întrebat dacă a fost constrâns să facă dosare unor anumite persoane, el a răspuns afirmativ. "Fiind pus în fața unor cazuri care priveau siguranța națională, nu puteam să pun la îndoială ce-mi spune persoana cu cea mai înaltă autoritate în această materie" a afirmat Horia Georgescu. El a adăugat că "instituțional, informările erau trimise de către SRI la ANI. Ulterior, aveam discuții punctuale cu dl Maior."

Dosarul lui Mircea Diaconu

Cât despre cazul Mircea Diaconu, întrebat dacă i s-a cerut să i se facă acestuia un dosar, Horia Georgescu a răspuns: "Nu, vă spun cu mâna pe inimă că nu. Acela a fost un caz în care exista o decizie definitivă a ÎCCJ, ANI și eu ne-am luptat pentru punerea în aplicare a acelei decizii, nu am avut nimic cu omul Mircea Diaconu, cu actorul Mircea Diaconu. Vă spun, cu certitudine, că așa a fost. Din toată tevatura aceea s-a făcut o temă politică exploatată de unii sau alții. Din punct de vedere strict instituțional, nu am discutat cu nimeni despre Mircea Diaconu". 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel