ANI, înfrântă în instanță de un președinte de Consiliu Județean

Președintele CJ Neamț, Emilia Arcan, a câștigat procesul cu ANI, după ce a dat Agenția în judecată, pentru anularea deciziei prin care a fost declarată incompatibilă.

Emilia Arcan a declarat, pentru Agerpres, că magistraţii de la Curtea de Apel Bacău s-au pronunţat luni, dar că ANI poate face recurs la această hotărâre. "Sincer, speram să fie o decizie favorabilă pentru că ştiam documentele depuse la dosar, ştiam adevărul. Am mizat pe corectitudinea instanţelor de judecată, dar recunosc că de pe 24 martie când a fost ultimul termen am acumulat foarte multe emoţii. Oricum, am solicitat ca procesul să se desfăşoare în regim de urgenţă pentru a şti cum mă situez. Dacă va face recurs ANI nu voi cere urgentarea, pentru că ştiu că va fi acelaşi răspuns", a declarat, preşedintele CJ Neamţ, Emilia Arcan.

Pe 23 noiembrie 2015, ANI a emis o decizie în baza căreia Emilia Arcan s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 octombrie 2012 - 19 decembrie 2013, întrucât a deţinut simultan funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ şi funcţia de administrator al S.C. Europandra S.R.L. Iniţial, Emilia Arcan a fost aleasă consilier judeţean, iar pe 25 octombrie 2012 a obţinut funcţia de vicepreşedinte al CJ. Emilia Arcan a susţinut că a înfiinţat societatea în anul 2006 după care i-a suspendat activitatea imediat, iar în anul 2009 a cerut la Registrul Comerţului dizolvarea firmei. Emilia Arcan a mai spus că a primit o hotărâre judecătorească pe baza căreia a fost acceptată solicitarea şi că urmează procedurile de dizolvare, dar că nu a mai urmărit finalitatea acestora. Pe baza unei sesizări depusă la ANI, în anul 2015, s-a constatat că firma nu a fost dizolvată în termenul legal şi că Emilia Arcan a deţinut simultan funcţia de vicepreşedinte al CJ Neamţ şi cea de administrator de firmă, situaţie incompatibilă potrivit legii. Între timp, Emilia Arcan a fost aleasă în funcţia de preşedinte al CJ Neamţ pe 21 ianuarie 2016, după ce fostul preşedinte, Constantin Iacoban, şi-a pierdut calitatea de ales local în urma excluderii din UNPR. Emilia Arcan este preşedinta organizaţiei de femei a PSD şi vicepreşedinte la nivel naţional al acestei organizaţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel