ANI: Funcţionari publici, în incompatibilitate şi conflict de interese administrativ

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate în cazul a cinci funcţionari publici, alţi doi aflându-se în conflict de interese de natură administrativă.

Potrivit unui comunicat ANI, directorul executiv din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa Năsăud Otilia Râpan s-a aflat în conflict de interese administrativ în condiţiile în care a emis o decizie privind constituirea echipei de implementare pentru un proiect POSDRU, echipă în cadrul căreia a deţinut funcţia de 'agent grup ţintă', obţinând astfel, în perioada aprilie 2014 - septembrie 2015, venituri în cuantum de 22.792 lei.

De asemenea, ea a semnat mai multe decizii ce au stat la baza majorării salariului persoanelor care au făcut parte din echipa de management-implementare în cadrul proiectului, precizează ANI. Tot în conflict de interese s-a aflat şi Nicolae Ioan Prisecaru, funcţionar public în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură - Centrul judeţean Dâmboviţa, care, în exercitarea funcţiei de şef serviciu la Centrul local Titu din cadrul APIA, a aprobat, pentru campaniile agricole 2007, 2008 şi 2009, plăţile pe listele care includeau şi cereri de plată pe care le depusese în calitate de fermier.

Pe de altă parte, Dermidie Niţă, inspector şef adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă Iaşi, a fost incompatibil întrucât, în perioada 5 mai 2010 - 11 mai 2011, a deţinut simultan funcţia publică de şef serviciu Îndrumare angajatori şi angajaţi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, autorizări în cadrul ITM Iaşi şi pe cea de membru în Consiliul de Administraţie al SC Scudas SA, societate comercială din sectorul public, obţinând venituri de natură salarială. El nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare, informează ANI.

Inspectorii ANI au constatat starea de incompatibilitate cu privire la Nicolae Adrian Rujenescu, şef serviciu în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, Maria Şteau, funcţionar public în cadrul Organismului Intermediar Regional pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (OIR POSDRU) Regiunea Centru Alba Iulia, Adrian Rotaru, funcţionar public în cadrul Casei Judeţene de Pensii Prahova, şi Ion Cimpoeru, funcţionar public în cadrul Primăriei comunei Icoana, judeţul Olt.

În cazul acestuia din urmă, s-a constatat că, în perioada 6 mai - 4 iunie 2016, a exercitat simultan funcţia de referent în cadrul Primăriei comunei Icoana şi a fost candidat la alegerile locale pentru funcţia de consilier local, fără ca raporturile de serviciu aferente funcţiei de referent să fie suspendate pe durata campaniei electorale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel