ANI cere revocarea din funcţie a deputatului Victor Roman

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) cere Camerei Deputaţilor aplicarea sancţiunii disciplinare de revocare din funcţie a deputatului social-democrat Victor Roman, precum şi constatarea interdicţiei exercitării unei funcţii sau demnităţi publice pe o perioadă de trei ani. 

'La data de 7 iunie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul ANI (...), cu consecinţa respingerii acţiunii formulate de Victor Roman, menţinând ca legal şi temeinic raportul de evaluare emis de ANI cu privire la starea de incompatibilitate a acestuia', se arată într-un comunicat al ANI, potrivit Agerpres.

ANI a constatat pe 12 decembrie 2013 faptul că Victor Roman a încălcat regimul juridic al incompatibilităţilor, întrucât, în perioada 20 septembrie 2012 - 21 mai 2013, a deţinut atât funcţia de deputat, cât şi funcţia de administrator - preşedinte al Consiliului de Administraţie la SC Agroservice Adjud SA, încălcând astfel dispoziţiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/ 2003, coroborate cu dispoziţiile art. 49, lit. a) şi b) din Legea nr. 96/ 2006 şi dispoziţiile art. 198, alin. (1) din Regulamentul Camerei Deputaţilor - Hotărârea nr. 8/1994. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel