ANI cere ca procesul lui KLAUS IOHANNIS să se judece mai devreme. Ce spune Lucian Bolcaș

Agenţia Naţională de Integritate a cerut instanţei supreme, miercuri, să judece mai repede dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, considerând că judecata ar trebui să aibă loc înainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, nu la două zile după, respectiv în 18 noiembrie.

ANI a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie mai multe documente în susţinerea cererii de schimbare a termenului de judecată a dosarului de incompatibilitate al lui Iohannis, stabilit pentru 18 noiembrie, la două zile după turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Instanţa supremă urmează să decidă dacă menţine data stabilită iniţial pentru judecarea dosarului lui Klaus Iohannis sau dacă procesul începe înainte de terminarea alegerilor prezidenţiale.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit, marţi, ca în 18 noiembrie să înceapă judecarea recursului declarat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), după ce Curtea de Apel Alba-Iulia i-a dat câştig de cauză primarului Sibiului, Klaus Iohannis, în dosarul de incompatibilitate. În 30 septembrie, ICCJ a admis în principiu judecarea recursului declarat de ANI la decizia Curţii de Apel Alba-Iulia, scrie Mediafax.

Ce spune Lucian Bolcaș

"Este o procedură absolut normală. Cel puțin în aparență... ANI acționează în mod normal. Oricare dintre părțile interesate poate să ceară schimbarea termenului prevăzut de către instanță pentru judecarea unei cauze dacă se întemeiează pe motive justificate. Prima cerere făcută de ANI a fost făcută în parametri normali. Ceea ce este total aiurea este termenul pe care l-a dat Înalta Curte de Casație și Justiție, în plină campanie electorală, deși se știa că în conformitate cu procedura actuală, era un termen de admitere în principiu", a zis Lucian Bolcaș la România TV.

"Problema este foarte delicată, dar în cazul unei eventuale incompatibilități a lui Klaus Iohannis, el nu mai poate exercita funcția de președinte", a mai zis Lucian Bolcaș.

știre în curs de actualizare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel