ANI: Averi nejustificate în valoare de peste un milion de lei

Agenţia Naţională de Integritate a identificat, în primele şase luni ale anului, 133 de incidente de integritate şi a constatat averi nejustificate de peste un milion de lei. 

Potrivit ANI, în perioada ianuarie - iunie 2017, Agenţia a finalizat 774 de dosare, în care s-au identificat 133 de incidente de integritate: 81 cazuri de incompatibilitate, 36 cazuri de conflicte de interese administrative, 3 cazuri privind constatarea unor diferenţe nejustificate între averea dobândită şi veniturile realizate, dar şi 13 cazuri de conflicte de interese penale. 

De asemenea, diferenţa totală constatată în cazurile de averi nejustificate este de 1.059.594 lei (aproximativ 237.655 euro). 

Cele 133 de incidente de integritate au vizat 122 de persoane, respectiv un deputat, un subprefect, 29 de primari, 20 de viceprimari, 31 de consilieri locali, un consilier judeţean, doi funcţionari publici cu statut special, 24 de funcţionari publici, 13 persoane cu funcţii publice de conducere din cadrul instituţiilor. 

În perioada de referinţă, constatările Agenţiei au fost menţinute în 181 de cazuri, fie prin deciziile definitive şi irevocabile ale instanţelor, fie prin necontestarea raportului de evaluare. Astfel, 116 cazuri în care au fost constatate situaţii de incompatibilităţi, 62 de cazuri în care au fost constatate situaţii de conflicte de interese administrative, dar şi 3 cazuri în care instanţele de judecată au dispus confiscarea unor diferenţe nejustificate, care însumează 597.139 lei (aproximativ 131.553 euro). 

Mai mult, instanţele de judecată au dispus condamnarea la închisoare cu suspendare în două cazuri de fapte penale pe care ANI le-a înaintat organelor de cercetare penală, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel