Urmărește emisiunea live


ANI, anunțul care vizează mii de firme. O lege critică a fost adoptată

Agenția Națională de Integritate (ANI) a făccut un anunț care vizează toate firmele care fac afaceri cu statul.

ANI a anunţat că, luni, a fost promulgată Legea privind instituirea unui mecanism de prevenire a conflictului de interese în procedura de atribuire a contractelor de achiziţie publică.

Potrivit unui comunicat al ANI, actul normativ reglementează, prin instituirea unui mecanism de verificare ex-ante, denumit Sistemul Prevenţie (PREVENT), prevenirea conflictului de interese în procedura de atribuire a contractelor de achiziţie publică.

Sistemul va funcţiona pe baza datelor înscrise în formularele de integritate, înregistrate în SEAP, cu ocazia derulării procedurilor de atribuire a contractelor de achiziţie publică şi prelucrate de inspectorii de integritate în condiţiile legii.

Autorităţile contractante au obligaţia de a asigura completarea şi actualizarea formularului de integritate, de la publicarea în SEAP a documentaţiei de atribuire, pe tot parcursul derulării procedurii şi până la publicarea anunţului de atribuire a contractelor de achiziţie publică.

Formularul de integritate este accesibil, în format electronic, autorităţilor contractante şi se completează în SEAP.

Partea tehnică a fost finalizată încă de anul trecut, urmând ca aceasta să fie operaţionalizată în termenele prevăzute de lege, respectiv la 8 luni de la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, cu excepţia art.13, art.14, alin.(3) şi (4) şi art.15, care intră în vigoare la 3 zile de la publicare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel