ANI: Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului "Prof. Dr. Matei Balș", acuzat de incomptabilitate

Agenția Națională de Integritate a anunțat, luni, că a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către medicul Adrian Streinu-Cercel, fost Secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății și actual Manager al Institutului Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș", din Capitală. 

 

Conform comunicatului publicat de ANI pe site-ul instituției, STREINU-CERCEL ADRIAN, s-a aflat în incompatibilitate ca urmare a deținerii simultane de funcții, după cum urmează:

"- în perioada 11 martie 2008 - 12 martie 2012, a deținut, simultan, funcțiile de Manager al Institutului Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș", București, și Secretar științific al Senatului Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" București, încălcând, astfel, dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006, potrivit căruia „Funcția de manager persoană fizică este incompatibilă cu: exercitarea oricăror alte funcții salarizate, nesalarizate sau / și indemnizate, cu excepția funcțiilor sau activităților în domeniul medical în aceeași unitate sanitară, a activităților didactice, de cercetare științifică și de creație literar-artistică [...]";

- în perioada 19 noiembrie 2010 - 23 mai 2012, a deținut, simultan, funcțiile de Secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății și Manager al Institutului Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș", București, încălcând, astfel, dispozițiile art. 84, alin. (1), lit c) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu [...] funcţia de [...] administrator [...] la instituţiile publice".

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. STREINU-CERCEL ADRIAN a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat [...] încălcarea obligațiilor legale privind [...] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective [...]".

„Persoana [...] față de care s-a constatat [...] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică [...] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului", se precizează în documentul citat.

Sondaj CIADO. PSD și UNPR, în preferințe, DNA, vedetă, PNL în creștere

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy