ANI a sesizat DNA și ANAF pentru Nicușor Constantinescu. Posibile infracțiuni de conflict de interese și corupție

Nicusor Constantinescu
Nicusor Constantinescu

Agenția Națională de Integritate a sesizat DNA și ANAF cu privire la posibile infracțiuni de conflict de interese și infracțiuni asimilare celor de corupție săvârșite de Nicușor Constantinescu.

Nicușor Constantinescu candidează la șefia PSD Constanța. "Nu există o hotărâre de suspendare a mea"

"În urma evaluării, au rezultat indicii privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, întrucât, în perioada exercitării funcției, Constantinescu Nicușor Daniel a încheiat prin atribuire directă un contract de prestări servicii și 10 acte adiționale, semnate între C.J. Constanța și S.C. CONPRESS HOLDING S.R.L. În baza contractului, asociații acestei societăți comerciale au obținut un folos patrimonial, în valoare de 2.404.913,24 Lei (aprox. 556.260,16 Euro). Constantinescu Nicușor Daniel a deținut în cadrul S.C. CONPRESS HOLDING S.R.L. calitatea de asociat (23 mai 1994 - 04 aprilie 2002) și funcția de administrator (03 - 04 aprilie 2002), fiind asociat cu Strutinsky Gabriel Sorin, Ciocoiu Sanda, Cârciog Mihail Gheorghe, persoane fizice cu care este asociat și în prezent în cadrul altor societăți comerciale", arată ANI. 

Folos patrimonial de 22.000 de lei, în favoarea XENOTI

Agenția Națională de Integritate îl mai acuză pe Nicușor Constantinescu: "Cu ocazia desfășurării evenimentului „Centura de Aur", organizat în Constanța în perioada 4 - 8 septembrie 2013, C.J. Constanța, prin Președintele Constantinescu Nicușor Daniel, a încheiat cu agenția de turism S.C. ICAR TOURS CONSTANȚA S.R.L. un contract cadru de comercializare a pachetelor de servicii turistice. Astfel, prin încheierea acestui contract, s-a creat un folos patrimonial, în valoare de 22.000 Lei, în favoarea S.C. XENOTI S.R.L., societate comercială ce a asigurat, cu ocazia evenimentului menționat, servicii de cazare la Complexul „FLORA" din Mamaia, și în cadrul căreia Constantinescu Nicușor Daniel deține calitatea de asociat. Anterior, în anul 2007, S.C. ICAR TOURS CONSTANȚA S.R.L. a încheiat cu S.C. XENOTI S.R.L. – Complex „FLORA" Mamaia un contract de prestări servicii hoteliere pe durată nedeterminată. Astfel, pentru efectuarea plăților, Constantinescu Nicușor Daniel, în calitate de Președinte al C.J. Constanța și ordonator principal de credite, a semnat documentele financiar-contabile constând în cinci ordonanțări de plată, două angajamente bugetare și două propuneri de angajare. Mai mult, în calitate de Președinte al C.J. Constanța, Constantinescu Nicușor Daniel a folosit informațiile referitoare la bugetul instituției publice și serviciile ce urmează a fi achiziționate, informații ce nu sunt destinate publicății, în scopul obținerii unor sume de bani (2.404.913,24 Lei, echiv. a 556.260,16 Euro) pentru asociații S.C. CONPRESS HOLDING S.R.L. Constanța, societate care aparține acelorași persoane cu care Președintele C.J. Constanța se află în relații de asociere și colaborare în ultimii cinci ani, în mai multe societăți comerciale. În același sens, CONSTANTINESCU NICUȘOR DANIEL, folosind informații ce nu sunt destinate publicității, a favorizat și direcționat, prin intermediul agenției de turism ICAR TOURS CONSTANȚA plata sumei în valoare de 252.899,00 Lei pentru serviciile de cazare oferite în timpul competiției sportive „Centura de Aur", din care, ulterior, suma de 22.000 Lei a fost direcționată către propria firmă, S.C. XENOTI S.R.L". 

Potrivit ANI, lui Nicușor Constantinescu i s-au adus la cunoștință acuzațiile, dar acesta nu a depus un punct de vedere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel